Paikalliset

Seinäjoella tehdään aikamatka jouluun – perinteiselle joulukävelylle odotetaan tuhansia

Seinäjoen helluntaiseurakunnan lapsityöntekijä Sari Pitkämäki Herodeksen linnassa.

Riina Haapala

Seinäjoen helluntaiseurakunta järjestää tällä viikolla jo perinteeksi muodostuneen joulukävelyn. Tapahtuman järjestäminen on seurakunnalta iso ponnistus, sillä kaikki on haluttu tehdä viimeisen päälle hyvin.

– Lavastaminen vie aikaa viikkotolkulla, kertoo lapsityöntekijä Sari Pitkämäki.

Aivan kaikkea ei toki tarvitse alusta asti tehdä: lavasteet viedään varastoon, josta ne on viikko sitten maanantaina purettu. Varsinainen lavastaminen alkoi viime perjantaina.

Joulukävelyllä lähdetään aikamatkalle Betlehemiin. Matka alkaa tietenkin aikakoneella ja kulkee kuningas Herodeksen ja itämaan tietäjien kautta aina seimen luo. Pitkämäen mukaan kävely on paikoin lapsille jännittävä, mutta kaiken ikäisille sopiva.

Joulukävely järjestetään nyt neljättä kertaa. Kävelylle on kutsuttu kaikki Seinäjoen 2.- ja 3.luokkalaiset sekä esikoululuokkia. Ilmoittautuneita on Pitkämäen mukaan noin 1200.

Lisäksi järjestetään kaikille avoimia näytöksiä kolmena päivänä.

Vaikka kävelyn taustatarina on sama, jouluevankeliumi, joka vuosi on keksitty aina vähän uutta. Tänä vuonna suuressa roolissa ovat oikeat eläimet: kanoja, lampaita, poni, aasi, ankkoja ja rottia.

– Lampaat ovat Luovuuden Lakeuden terapialampaita ja lapset pääsevät rapsuttelemaan niitä, Pitkämäki kertoo.

Näyttelemässä on yli 60 ihmistä. Esitystä rakentamassa on ollut kaikkiaan 150 ihmistä.

– Haluamme pitää esillä jouluevankeliumia, joulun todellista sanomaa. Tämä ei ole mikään tyrkyttävä, vaan haluamme tarjota perheille ilmaisen elämyksen, Pitkämäki kertoo.

Kaikille avoimet näytökset järjestetään torstaina 21.11 kello 17-19, perjantaina 22.11 kello 17-19 ja lauantaina 23.11 kello 10-14 ja kello 16-19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat