Paikalliset

Seinäjoen kaupunginteatteri julkisti syksyn 2020 musikaalinsa

Evita avaa Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden 2020.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatterin syyskauden 2020 suurella näyttämöllä avaa Evita-musikaali.

– Tim Ricen ja Andrew Lloyd Webberin Evita resonoi hyvin omaa aikaamme, sanoo musikaalin Seinäjoen kaupunginteatteriin ohjaava Tuomas Parkkinen teatterin tiedotteessa.

Eva ja Juan Perónia pidetään ensimmäisenä populistipoliitikkopariskuntana. Vaikka Eva ei ollut poliitikko, hän näki itsensä poliitikon vaimoa merkittävämpänä. Hän halusi olla kansan kuningatar.

– Joku voisi sanoa, että populistit lupaavat kansalle liikaa. Kun Evita laulaa kansalle, ettei hylkää heitä ja tulee rakastamaan kansaa ikuisesti, se on sellainen lupaus, mitä ei joka poliitikon suusta kuule, sanoo Parkkinen tiedotteessa.

Seinäjoella Parkkinen aikoo näyttää ryysyistä rikkauksiin edenneestä Evasta ennennäkemättömiä puolia.

– Mukana on myös komiikkaa ja satiiria suhteessa siihen, miten hänet on perinteisesti nähty. En kohtele Evaa silkkihansikkain vaan uskon saavani hänestä ja teoksesta enemmän ja paremmin irti kuin aiemmin nähdyissä Evita-produktioissa, Parkkinen kertoo tiedotteessa.

Evita-musikaalissa näyttämöllä on kolmattakymmentä esiintyjää sekä yhdeksänhenkinen orkesteri. Seinäjoen kaupunginteatterin oman näyttelijäkaartin lisäksi rooleissa nähdään vierailevia näyttelijöitä.

Evitan, Chen, Juan Perónin ja muiden roolien laulavat näyttelijät julkistetaan helmikuussa 2020. Musikaalin ensi-ilta on 19.9.2020 Alvar-näyttämöllä.

Musikaalin koreografian suunnittelee Jukka Haapalainen, lavastuksen Marjatta Kuivasto ja puvut Leena Rintala. Kapellimestarina toimii Timo Ristilä. Kampaukset ja maskeerauksen suunnittelee Johanna Uusitontti, äänet Sakari Kiiski (Wavemark Oy) ja valot Hannu Raja-aho.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat