Paikalliset

VR lisää joulukuussa vuoroja Seinäjoelle ja Vaasaan

VR / Ville Rinne

VR lisää joulukuussa kaukoliikenteen junavuoroja Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle.

Seinäjoelle on luvassa neljä ja Vaasaan kaksi uutta junavuoroa. Vuorotarjonta kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudun suuntaan, ja pohjoiseen matkustavat hyötyvät aiempaa nopeammasta matka-ajasta Seinäjoen ja Oulun välillä.

Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 15.12.

– Helsingin ja Seinäjoen väliset yhteydet paranevat niin, että molempiin suuntiin on jatkossa tarjolla junavuoro lähes joka tunti, aina aamuvarhaisesta iltaan saakka. Kaupunkien välillä kulkee päivittäin yhteensä 31 junavuoroa, jotka ovat kaikki suoria, VR:n tiedotteessa luvataan.

Iltapäivän ruuhkaliikenteeseen lisätään uusi InterCity-vuoro, joka lähtee Helsingistä kello 16.40. Lisäksi toiseen suuntaan lisätään nykyistä myöhäisempi vuoro, joka lähtee Seinäjoelta kello 21.31. Helsingistä puolestaan illan viimeinen vuoro kello 20.24 Seinäjoen kautta Vaasaan aloittaa liikennöin myös perjantaisin.

Vaasalaisille keskeisimmät muutokset ajoittuvat aamuvarhaisen ja illan vuoroihin.

Iltaliikenteeseen tulee uusi myöhäisempi vuoro Vaasasta kello 20.31 Seinäjoelle ja Helsinkiin. Alkuillan vuoro Helsingistä kello 17.24 Vaasaan ajetaan jatkossa Pendolinon sijaan suuremmalla InterCity-kalustolla.

Samoin varhaisen aamun vuorot Vaasasta kello 4.54 ja 5.54 Helsinkiin muuttuvat InterCity-juniksi ja vuorojen paikkamäärä kasvaa nykyisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat