Paikalliset

Seinäjoen skeittihallille on löydetty korvaavat tilat teollisuusalueelta – Samaan tilaan on tehty varaus myös kiipeilytoiminnalle

Matias Helinko

Lakeuden Wallriver Sk8 Boarding ry:n skeittihalli Stache1 siirtyy Vaasantieltä Kapernaumin teollisuusalueelle. Seinäjoen kaupungin sivistyksen ja hyvinvoinnin toimiala on neuvotellut Mokki Invest Oy:n kanssa vuokratiloista, jotka vapautuvat Duudsonit Activity Parkin muutettua Ideaparkiin.

Vuokrattava tila muodostuu kahdesta osasta: korkeasta noin 1145 neliömetrin kokoisesta hallitilasta ja matalasta noin 609 neliömetrin osasta. Seinäjoen kaupunginhallitus käsittelee tilavuokran maanantaina kokouksessaan.

Korkeaan hallitilaan siirretään skeittihallin nykyinen toiminta. Rullalautailun lisäksi hallissa on mahdollista harrastaa scoottausta ja BMX-pyöräilyä.

Uutena yhteistyökumppanina ison hallitilan päätyyn muuttaisi kiipeilytoiminta. Kiipeilytoimintaa järjestäisi tällä hetkellä rautatieaseman veturitalleilla toimiva Murikka ry, jolle on tehty varaus noin 100 neliömetrin kokoista tilasta. Kaupunginhallitukselle tehdyn esityksen mukaan kaupunki neuvottelee tilan alivuokrauksesta yhdistykselle.

Hallin matalaan osaan jää nykyisen DAP-hallin scoot-pump-alue ja sen kanssa tilan jakaa Ura-autokerho, joka tällä hetkellä toimii Rytmikorjaamon kellaritiloissa.

Lakeuden Wallriver Sk8 Boarding on tähän saakka vastannut Vaasantien skeittihallin toiminnasta, ylläpidosta ja pääsymaksuista. Kaupunki on osaltaan avustanut toimintaa vuokratuella.

Vaasantien varteen jäävää aluetta ollaan uudistamassa ja viereen on rakennettu tai ollaan rakentamassa useita kerrostaloja. Lajin harrastajat ovat eläneet vuosia epätietoisuudessa hallin kohtalosta. Osittain tästä syystä hallin rakenteita ja tiloja on uusittu vähäisesti. Nykyiseen halliin ei myöskään lajin harrastajien mukaan kannata investoida.

Kaupunginhallitukselle tehdyn esityksen mukaan uuden hallin myötä lajien harrastajamäärät saadaan kasvuun. Lisäksi tilat mahdollistavat tapahtumien ja kilpailujen järjestämisen sekä yhteistyön samaan kiinteistöön asettuvien vapaa-ajan toimijoiden välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat