Paikalliset

Yhä useampi hankkii joulukalenterin myös lemmikille – innostuneimmat panostavat ja tekevät sen itse

Lemmikkipuoti Woof’sin yrittäjä Marika Varjamo kertoo, että monesti perheet tulevat yhdessä valitsemaan yllätyksiä lemmikin joulukalenteriin.

Riina Haapala

Lemmikeille on jo useamman vuoden ajan ollut tarjolla omia joulukalentereita. Niiden suosio on tasaisen varmaa.

Hyllykallion Mustin ja Mirrin myymäläpäällikkö Katja Lehtonen kertoo, että heillä on valikoimissaan kaksi erilaista joulukalenteria, jotka sopivat koirille ja myös kissoille. Toisessa on koirien ”suklaata” ja toisessa kuivalihanpaloja. Lehtosen mukaan niitä menee kymmeniä kappaleita sesongin aikana. Luksuskalentereita ei Lehtosen mukaan lemmikeille kuitenkaan osteta.

– Lemmikeille hintapiste on noin kymmenen euroa. Pieni kiva, mutta ei äärettömiä makseta, Lehtonen sanoo.

Seinäjoen Faunatar-myymälöiden kauppias Elina Sirén kertoo, että lemmikkien joulukalentereita ostetaan etenkin koirille kymmeniä tänäkin vuonna. Sirén kertoo, ettei heillä valikoima ole kovin laaja, vaan kalentereissa on pyritty panostamaan laatuun. Kalentereista on omat versiot koirille ja kissoille sekä jyrsijöille ja kaneille.

– Koirille ja kissoille kalenterissa on viljattomia, lihapohjaisia keksejä ja jyrsijöille kasvipohjaisia keksejä. Niissä ei ole käytetty viljaa, mutta rakenne on keksimäinen, Sirén kertoo.

Sirén toteaa, että kalenterit eivät ole kaikista halvimpia, mutta eivät luksushintaisiakaan. Sellaisiakin on markkinoilla, mutta niitä ei ole kyselty.

– Meiltä on ostettu myös tuotteita, että rakennetaan kalenteri itse. On valittu herkkupussukoita, leluja ja luita, Sirén kertoo.

Lemmikkipuoti Woof’sin yrittäjä Marika Varjamo kertoo, ettei heidän valikoimassaan ole tällä hetkellä valmiskalentereita.

– Ne ovat vähän tylsiä, Varjamo sanoo.

Sen sijaan monet Woof’sin asiakkaat, kuten Varjamo itsekin, tekevät kalenterin itse.

– Olen itse tehnyt rasioita ja kirjoittanut paperille lupauksia lemmikille. Sekoitan laput kipossa, joten en itsekään tiedä, mitä minäkin päivänä tulee. Lupauksia voi olla vaikka uusi lenkkireitti tai haettu herkkuluu, Varjamo kertoo.

– Uskon, että se antaa koirallekin enemmän, että tehdään yhdessä.

Varjamo kertoo, että monesti lemmikin joulukalenterin rakentaminen on koko perheen juttu.

– Tullaan yhdessä katsomaan ja valitsemaan herkkuja.

Jouluun valmistaudutaan myös virittäytymällä tunnelmaan esimerkiksi pukeutumisella. Ihmisten ruma jouluvillapaita -trendi on laajentunut myös lemmikkeihin.

– Lemmikkien jouluneuleet ovat kysyttyjä. Ne lämmittävät ja ovat hauskan näköisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat