Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan liiton käynnistämään Ideakökkään saapui yli 200 ehdotusta

Lue uusin printtilehti tästä.

Etelä-Pohjanmaan liiton marraskuun alussa lanseeraama Ideakökkä on päättynyt. Kuukauden mittaisen kökän aikana kilpailuun saapui ihmisiltä yli 200 ideaehdotusta.

Etelä-Pohjanmaan liiton aluekehitysjohtaja Heli Seppelvirran mukaan eniten ideoita tuli oman asuinympäristön viihtyisyyteen ja palveluihin liittyen.

Osa ideoista ilmensi pehmeitä arvoja ja niiden tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin ja lisätä hyväksyvää ilmapiiriä. Lisäksi liikenne ja erityisesti joukkoliikenne sen mahdollisine uusine muotoineen oli myös innoittanut lukuisia ideoijia.

– Ideoissa korostuivat lähellä olevat palvelut, leikkipaikat, puistot ja ulkoilureitistöt. Myös matkailuun liittyviä ideoita jätettiin runsaslukuisesti. Matkailuideoihin liitettiin eteläpohjalainen perinnemaisema, luonto ja luontoreitit, talvimatkailu, retket ja palvelutarjonnan paketoiminen.

Seuraavaksi kertyneet ideat viedään tuomariston arvioitavaksi. Kilpailussa sijoittuneet ideat julkistetaan 19.12. Palkintona on jaossa yhteensä 5000 euroa.

Ideoiden hyödyntäminen ei pääty kilpailun palkintojen jakoon, vaan ideoita tullaan ohjaamaan eteenpäin mahdollisille toteuttajatahoille.

– Voidaan ajatella, että Ideakökkä oli lähtölaukaus uudenlaiselle tavalla tehdä aluekehittämistä. Vastaavantyyppisiä kampanjoita tullaan varmasti näkemään jatkossakin, Seppelvirta toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat