Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiö jakoi tunnustuspalkinnot kolmelle

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön vuoden 2019 tunnustuspalkinnot ojennettiin agronomi Juhani Suojarannalle (Ähtäri), karjanhoitaja Anna Länsisalmelle (Alavus) ja maisemasuunnittelija Riikka Asunmaalle (Kauhajoki).

ProAgria Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön vuoden 2019 tunnustuspalkinnot on jaettu. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Vuoden 2019 tunnustuspalkinnot ojennettiin maisemasuunnittelija Riikka Asunmaalle (Kauhajoki), karjanhoitaja Anna Länsisalmelle (Alavus) ja agronomi Juhani Suojarannalle (Ähtäri).

Maisemasuunnittelija Riikka Asunmaa on koulutukseltaan hortonomi (AMK). Perusteluiden mukaan hän ei viihdy kauan mukavuusalueellaan ja kouluttaa itseään aktiivisesti. Asunmaa opiskelee parhaillaan Turun yliopistossa maisematutkimusta.

Anna Länsisalmi toimii karjanhoitajana lypsykarjatilalla Alavuden Töysässä. Hän on myös tilan keskimmäisen pojan puoliso. Tilan Facebook-sivujen kautta hän tekee maidontuotantoa ja elämää maatilalla tunnetuksi. Lisäksi hän on organisoinut maatilalla avoimien ovien päiviä, jotka ovat saaneet suuren suosion.

Agronomi Juhani Suojaranta on pitkän uransa aikana Ilmajoen maatalousoppilaitoksessa ja sen jälkeen Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa kouluttanut suuren määrän agrologeja, joista moni työskentelee eteläpohjalaisen maatalouden parissa. Perusteluiden mukaan Suojaranta on toiminnassaan luonut aktiivisesti yhteyksiä koulutus- ja neuvontasektorien välille sekä tuonut neuvontasektoria ja ProAgria Etelä-Pohjanmaata tunnetuksi muun muassa yritysvierailujen avulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat