Paikalliset

UPM Metsä aloittaa puutavaran rautatiekuljetukset Suupohjan radalla

UPM Metsä käynnistää tällä viikolla puutavarakuljetukset Teuvalta Pietarsaareen.

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys

UPM Metsä käynnistää tällä viikolla puutavarakuljetukset Teuvalta Pietarsaareen.

Teuvan lastauspaikalta on osoitettu metsäyhtiöille omat paikat puutavaran varastointiin ja lastaukseen Väyläviraston omistamalta varastoalueelta.

– UPM käynnistää pitkän tauon jälkeen puutavaran rautatiekuljetukset Suupohjan radalla. Alueella on hyvät hakkuumahdollisuudet ja rautatiekuljetus sopii hyvin yhtiön logistiikkaan, sillä Pietarsaaren tehtaalle valmistunut kolmoisraiteen sähköistys parantaa rautatiekuljetuksen kannattavuutta, UPM Metsän kuljetuspäällikkö Samuli Hujo kertoo tiedotteessa.

Metsäyhtiöllä on halua kehittää Teuvan liikennepaikasta merkittävä kuormauspaikka. Tämän edellytys on kuitenkin 24 vaunun kokojunan mahduttaminen alueelle.

– Tällä hetkellä Teuvan kuormauspaikka ei mahdollista kokojunien kuljettamista, Hujo toteaa.

Kuljetusten käynnistäminen tarkoittaa merkittävää lisäystä Suupohjan radan rautatiekuljetuksiin.

Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys arvioi, että pitkään vähäisellä käytöllä olleen rataosuuden tavaraliikenne on kasvanut viime vuodesta yli 50 prosenttia. Radalla on kuljetettu pääasiassa puutavaraa mutta jonkin verran myös puunjalosteita.

Tänä vuonna radalla on liikennöinyt vähintään yksi tavarajuna lähes kaikkina arkipäivinä. Kuljetettu tonnimäärä ei ole kuitenkaan kasvanut vastaavassa suhteessa, sillä osa liikenteestä on ollut puolijunien kuljettamista.

– Suupohjan rata on perinteisesti ollut metsäteollisuutta palveleva rata. Metsäteollisuuden tuotteiden, kuten sahatavaran palauttaminen Suupohjan radalle olisi luonteva jatko tavaraliikenteen lisäämiseksi, Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen toiminnanjohtaja Jorma Vierula.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat