Paikalliset

Tässä ovat Etelä-Pohjanmaan vuoden yrittäjät – maakunnallinen palkinto kolmelle yritykselle

Lue uusin printtilehti tästä.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät on luovuttanut maakunnalliset yrittäjäpalkinnot Muovilamille ja WebCubelle. Lisäksi Keskisen Kellolle myönnettiin maakunnallinen Nuori yrittäjä -palkinto.

 

Muovilami Oy:n tarina alkoi reilu 50 vuotta sitten Ähtärissä entisen kansakoulun tiloissa. Loppuvuodesta 1966 valmistui Muovilamin ensimmäinen lujitemuoviovi. Yritys valmistaa erikoisovia muun muassa sairaaloihin, ruokateollisuuteen ja uimahalleihin.

Esko Ahon perustama yritys on siirtynyt hänen lastensa, Jaana ja Juha-Matti Ahon vastuulle.

Toinen Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaja, Alavudella toimiva WebCube Oy, on keskittynyt liiketoiminnassaan pääasiassa hakukoneoptimointiin. Yrityksen omistaja Petri Nukarinen työskenteli vanhempiensa puusepänliikkeessä ja toteutti heille nettisivut sekä verkkokaupan vuonna 2010. Siitä lähti innostus opetella lisää ja vuonna 2014 Nukarinen ryhtyi yrittäjäksi. Tällä hetkellä WebCube työllistää yrittäjän lisäksi hänen vaimonsa Heidi Nukarisen.

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä toimintaympäristössään toiminnan laajuuteen katsomatta.

 

Keskisen Kello Oy:n nykyisten yrittäjäveljesten, Jari ja Marko Keskisen, isoisä Toivo korjasi ja myi korjaamiaan kelloja talonsa alakerrassa. Veljesten isä Matti perusti Tuuriin Keskisen Kellon vuonna 1982.

Jari ja Marko Keskinen ostivat yrityksen isältään vuonna 2009. Uudet yrittäjät perustivat yritykselle verkkokaupan ja se on kymmenen viime vuoden aikana nostanut yrityksen uudelle tasolle. Tuurin varastosta lähetetään päivittäin 300–400 pakettia niin kotimaahan kuin Ruotsiinkin.

Nuori Yrittäjä -palkinnon tavoitteena on tuoda esille ja kannustaa nuoria yrittäjiä ja heidän yrityksiään sekä antaa palkittujen kautta uskallusta yrittämiseen sitä harkitseville tai jo yrittäjinä toimiville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pienillä putiikeilla riittää tulevaisuutta, uskoo Seinäjoen vuoden yrittäjänaiseksi valittu Sari Nisula – yhteistyötä kuitenkin tarvitaan13.11.2019 18.00
Joka kolmas korkeakouluopiskelija haluaa yrittäjäksi – nämä alat vetävät nyt kiivaimmin28.10.2019 07.00
Seinäjoen Yrittäjät palkitsi vuoden yritykset25.10.2019 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat