Paikalliset

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinto Janiv Oskárille

Seinäjoen kulttuuripalkinto myönnettiin Janiv Oskárille.

Riina Haapala

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on myöntänyt vuoden 2019 Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon elokuvatuottaja Janiv Oskárille.

Tänä vuonna kulttuuripalkinnolla halutaan erityisesti nostaa esiin kulttuurin ja taiteen tekijöiden työskentelytapoja ja -mahdollisuuksia. Taiteen ja kulttuurin parissa työskentely ei välttämättä ole aina sidoksissa paikkaan. Lisäksi palkinnolla halutaan nostaa esiin kulttuurilajeista elokuva ja kotiseututyö.

 

Janiv Oskár on ohjannut muun muassa palkitun Teräsvaari-dokumentin yhdessä Terhi Romon kanssa ja säveltänyt musiikkia useille eri yhtyeille, lyhytelokuviin ja mainoksiin. Oskár on kehittänyt myös Seinäjoen paikallismenneisyyttä esiin nostavan Muistojen Seinäjoki -konseptin ja käynnistänyt Seinäjoen seitsemän ihmettä -projektin.

– Elokuvatuottaja Janiv Oskár on uudistanut iloksemme kaupunkimme kotiseututyötä ja tuonut siihen uuden muodon. Oskárin tekemät laadukkaat dokumenttielokuvat ovat tuoneet meidän kaikkien lähelle mielenkiintoisia Seinäjoen historiaan liittyviä kohteita ja ilmiöitä, sellaisiakin joita katsoessaan kokee aitoa hämmästystä omasta kotikaupungistaan. Hänen töistään huokuu arvostus Seinäjoen alueen luontoa ja rakennuksia kohtaan, perustelee hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Jesse Luhtala (kok.) valintaa teidotteessa.

 

Vuosittain jaettavan kulttuuripalkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä. Palkinnon suuruus on 3 600 euroa. Asukkaat ovat saaneet ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa verkossa. Aiempia palkinnonsaajia ovat kulttuuripalkinnon osalta muun muassa Laitakaupungin orkesteri, tapahtumatuottaja Teemu Tuuttila sekä kuoronjohtaja Suvi Lehtimäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tässä ovat Seinäjoen seitsemän ihmettä2.12.2019 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat