Puheenaihe

Uutissuomalainen: Keskustan varapuheenjohtajan mukaan hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sanoo, että hallitusyhteistyö on ollut hankalaa alusta lähtien.

Maarit Vaaherkumpu

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen sanoo Uutissuomalaiselle, että pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus on kipuillut alkumetreistä lähtien ja sitä jatkunut pitkin syksyä.

Honkosen mukaan SDP:n ja keskustan hallitusyhteistyöhön on vaikuttanut alkuasetelma, jossa vanha pääministeripuolue keskusta nousi hallitukseen.

– Jostain kertoo se, ettei vahvaa luottamusta ole pystytty rakentamaan hallituksen sisällä, mikä on osittain ollut myös keskustan vika ja se kilpistyi Postin käänteisiin, Honkonen tiivistää Uutissuomalaiselle.

Haastattelussa Honkonen korostaa, ettei keskusta osoittanut epäluottamustaan SDP:hen vaan hallituksen johtajaan, pääministeri Rinteeseen.

– Me olimme huolissamme siitä, jos olisimme jatkaneet Rinteen johdolla, olisimmeko saaneet hyvän hallitusohjelman toteutettua, kun välikysymyskeskustelussa pärjäämisestä ei ollut varmuutta. Tämä oli se kokonaisarvio ja tulimme siihen johtopäätökseen, että emme olisi.

Lue koko haastattelu tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat