Puheenaihe

Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja Verkkouutisille: ”Luottamus Pekka Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti”

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Johanna Erjonsalo

Ulkoministeriön henkilöstön tyytymättömyys Pekka Haaviston (vihr.) toimintaa kohtaan on kasvamassa poikkeuksellisiin mittoihin, kirjoittaa Verkkouutiset.

Haavisto otti runsas kuukausi sitten ulkoministeriön konsuliosaston päällikkö Pasi Tuomisen vastuulta asiat, jotka koskevat Syyriassa al-Holin pakolaisleirillä olevien suomalaisten avustamista. Ministerin päätökseen on reagoitu ministeriön sisällä voimakkaasti, kertoo Verkkouutiset.

– Luottamus ministeri Haavistoa kohtaan on horjunut henkilöstön keskuudessa erittäin pahasti. Ihmiset ovat ihmeissään siitä, mitä talossa tapahtuu, sanoo ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka Verkkouutisille.

Vuodesta 1985 ulkoministeriössä toiminut Parikka ei muista pitkän virkauransa aikana kenenkään ministerin saaneen osakseen yhtä laajaa epäluottamusta ministeriön sisällä kuin Haavisto nyt. Haaviston viimeisimmät lausunnot ovat olleet Parikan mielestä omiaan pikemminkin heikentämään kuin palauttamaan luottamuksen ilmapiiriä ministeriön sisällä.

– Henkilöstön luottamus ministeriä kohtaan voi rakentua vain teoille, ei jälkikäteiselle selittelylle, sanoo Juha Parikka Verkkouutisille.

Verkkouutisten artikkeli on täällä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat