Paikalliset

”Halusin luoda jotain omaa” sanoo Mia Ulvila – seinäjokelainen ajatteli luopua, mutta päätyikin ostamaan yrityksen

Mia Ulvila (oik.) alkaa kesäkuussa täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Johanna Mäkynen käy vielä ohjaamisen lisäksi palkkatöissä.

Riina Haapala

22. joulukuuta oli päivä, jolloin Mia Ulvila kirjoitti nimensä kauppakirjaan. Hänestä tuli joogakoulu Sanmayan uusi omistaja. Sitä ennen on kuitenkin tapahtunut paljon.

Ulvila aloitti joogaamisen viitisentoista vuotta sitten.

– Olin aina vihannut liikuntaa, mutta jooga tuntui heti omalta, Ulvila kertoo.

Muutaman vuoden päästä hän kävi aloitti itse joogan opettamisen. Jo silloin Ulvilalla oli unelma, että jonain päivänä hän perustaa joogakoulun. Resursseja ei kuitenkaan ollut, vaan hän piti tunteja toiminimensä kautta palkkatyön ohessa. Hän toimi nelisen vuotta Seinäjoen joogayhdistyksessä ja visioi joogakulttuuria, jossa tehdään yhteistyötä eri joogaperinteiden välillä. Yhdistys järjestikin muutaman kerran eri perinteiden joogaopettajien kursseja yhteistyössä kansalaisopiston kanssa, mutta siitä päätettiin luopua. Ulvila jäi pois, sillä ei kokenut toimintaa enää omakseen.

Viime keväänä Ulvilan ystävä kertoi ajatelleensa perustaa Törnävän Piirille joogakahvilan. Ulvila innostui heti ja laittoi viestiä Helsingissä työskentelevälle kokkiystävälleen. Ulvila pyysi mukaan myös Johanna Mäkystä.

– Kävimme katsomassa tiloja Piirillä, mutta se ratkesi siihen, kun viereiseen tilaan tuli teatteri. Ajattelimme, ettei sellaista äänieristystä ole, että teatteri ja joogasali voisivat toimia vierekkäisissä tiloissa, Ulvila kertoo.

Ajatus haudattiin toistaiseksi.

Sanmaya perustettiin vuonna 2018. Perustajajäseniä oli viisi ja Ulvila oli yksi heistä. Ensimmäisen vuoden aikana jäi pois yksi ja viime kesänä neljä perustajaa miettivät, mikä on joogakoulun tulevaisuus. Ulvila halusi luoda jotain omaa ja ajatteli jättäytyvänsä pois toiminnasta. Yhdessä yössä ajatus muuttui.

– Ajattelin, että olen tehnyt parin vuoden aikana niin paljon töitä ja päätin, että ostan tämän. Soitin Johannalle, että lähdetkö mukaan, Ulvila kertoo.

Päädyttiin ratkaisuun, jossa Ulvila omistaa joogakoulusta 75 prosenttia ja Mäkynen loput. Kumpikin ohjaa myös tunteja. Mäkynen käy lisäksi palkkatöissä, Ulvila lopettaa oman työnsä kesäkuussa. Työnjako joogakoululla on selvä.

– Mia visioi ja minä joko torppaan tai innostun yhtä lailla, Mäkynen naurahtaa.

Ajatuksena on tehdä yhteistyötä mahdollisimman laajasti eri hyvinvointialan toimijoiden kanssa.

– Haluamme tarjota myös erilaisia hoitoja ja olla yhteisöllinen, mahdollisuuksien tila.

Pieni osa joogakahvilahaaveesta toteutuu myös nykyisissä tiloissa joogapuodin muodossa. Täysin ei ajatusta Piiristäkään ole vielä haudattu.

– Sovimme, että kun sairaala lähtee tiloista, harkitsemme asiaa uudelleen. Visiossani näen joogasalin suurista valoisista ikkunoista vehreän puiston, ehkä Törnävän Piirin puiston ja kesäisin joogaa siinä, Ulvila kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat