Puheenaihe

Tammikuussa sattuu eniten tapaturmia työmatkaliikenteessä, kiire lisää riskiä

Kuvituskuva.

Arkisto/ Teemu Vestovuo

Joka kolmas työssäkäyvä kokee usein kiirettä työmatkallaan, mikä lisää riskejä tien päällä, ilmenee Liikenneturvan tuoreesta kyselystä.

Työhön liittyvä liikenne on usealla työpaikalla suurin työhön liittyvä riskitekijä, ja vuosittain työmatkaliikenteessä sattuu yli 20 000 tapaturmaa.

Tielläliikkujien valtaosan muodostavat 25–64 -vuotiaat, ja työmatkaliikenne muodostaa ison osan tämän ryhmän liikkumisesta.

 

Tapaturmariskiä niin autoillessa, pyöräillessä kuin kävellessäkin lisää kiire.

– Jos kokee, että kiire puskee usein päälle, kannattaa yrittää muuttaa omia tapojaan. Jos kokeilee kuukauden ajan lähteä kotoa vaikkapa vain viisi minuuttia aiemmin, voi siitä helposti muodostua uusi hyvä tapa, kertoo tiedotteessa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen.

Kiireettömänä työmatkansa kokee sen sijaan lähes kolme viidestä eli liki 60 prosenttia Liikenneturvan kyselyyn vastanneista.

 

Tammikuussa sattuu vuosittain eniten palkansaajien työmatkatapaturmia. Syitä ovat esimerkiksi liukas tai muuten haastava keli sekä pimeys, kulkumuodosta riippumatta.

Kyselyyn vastanneista kaksi kolmasosaa eli 67 prosenttia kertoi varaavansa huonolla kelillä tavallista enemmän aikaa työmatkaan tai pitävänsä etäpäivän.

Kyselystä käy ilmi myös, että monilla työpaikoilla olisi syytä antaa henkilöstölle enemmän eväitä turvalliseen työmatkaan.

Liikenneturvan kyselyyn vastasi vähän yli tuhat 25–65 -vuotiasta työssäkäyvää henkilöä viime syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Reaaliaikaisen liikennetiedon käyttö yleistyy2.1.2020 12.08
Liikenneturva: Tieliikenteen vuosi oli ennätysturvallinen – tavoitteesta silti jäljessä31.12.2019 13.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat