Paikalliset

Poliisi epäilee eteläpohjalaisyrityksen myyneen ulkomaista riistaa kotimaisena

Kuvituskuva. Kuvan liha ei liity tapaukseen.

Jussi Vehkasalo

Kunnallisen elintarvikevalvontaviranomaisen kautta on vuoden 2020 alussa tullut poliisille tutkintapyyntö, jossa eteläpohjaisen pienyrityksen epäillään ostavan, myyvän ja säilyttävän riistalihatuotteita, joiden alkuperässä ja pakkausmerkinnöissä on huomattavia epäselvyyksiä.

Seinäjoen talousrikosyksikkö on aloittanut asian esitutkinnan. Rikosnimikkeinä ovat törkeä petos, terveysrikos, markkinointirikos ja elintarvikerikkomus. Rikoksista epäillään yrityksen vastuuhenkilöä ja yrityksen työntekijää.

Elintarvikevalvontaviranomaisilta saatujen tietojen perusteella yrityksen tiloissa on ollut lupa ainoastaan varastoida pakastettua lihaa. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että yrityksen vuokratiloissa on kuitenkin myös käsitelty ja pakattu riistalihaa. Lihapakkauksiin on laitettu merkintöjä, jotka eivät vastaa todellisuutta riistalajin tai kotimaisuuden osalta.

Yritys on kirjanpidon perusteella ostanut tuhansia kiloja ulkomaista riistalihaa ja myynyt sen kotimaisena riistatuotteena. Yritys on myynyt riistalihat pääosin isoille kauppaliikkeille ja ravintoloille ympäri Suomea. Yrityksen omistajan epäillään saaneen vajaan kolmen vuoden aikana useita kymmeniä tuhansia - jopa yli satatuhatta euroa rikoshyötyä.

Jäljellä olevat lihaerät tullaan hävittämään Ruokaviraston päätöksellä.

Molemmat epäillyt ovat olleet pidätettynä ja yrityksen omistaja on vangittu 14. helmikuuta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ruokavirasto määräsi eteläpohjalaisyrityksen myymän riistan hävitettäväksi – tuotteita yhä myynnissä ympäri Suomea14.2.2020 10.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat