Paikalliset

Kesko suunnittelee uutta kauppaa Joupin vanhan Citymarketin tontille

Uuden K-marketin sijainti oranssilla.

Karttatiedot: Google My Maps

Kesko on hakenut rakennuslupaa Joupin vanhan Citymarketin tontille. Kesko hakee lupaa noin 2000 neliömetrin liikerakennukselle ja mainospylonille. Seinäjoen kaupungin lupa-asiainlautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla. Rakennusvalvontaan jätetystä hakemuksesta käy ilmi, että tontille suunnitellaan K-markettia.

Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alasen mukaan tällä varaudutaan tulevaan. Tavoitteena on toteuttaa alueelle lähipalveluita: K-market oheispalveluineen, polttoainejakeluineen ja autopesuloineen. Lisäksi tavoitteena on, että pikaruokaravintola McDonalds jatkaisi alueella. Alasen mukaan suunnitelmassa on huomioitu myös entisen Citymarketin rakennuksen jatkokäyttö väistötiloina Sedun opetustoimintaan. Uuden K-marketin lopullinen rakennusaikataulu ei ole vielä selvillä, mutta Alasen mukaan Keskolla on valmiudet aloittaa rakentaminen nopeastikin.

Keskolla on jo Ideaparkissa Citymarket vain kilometrin päässä. Miksi tarvitaan toinen kauppa?

– Jouppi on perinteinen kauppapaikka. Suupohjantie on vilkkaasti liikennöity ja työpaikkojen määrä on merkittävä, joten nopealle ja helpolle asioinnille on kysyntää. Vaikutusalueen asiakkaille Jouppi tarjoaa samalla lisää vaihtoehtoja päivittäiseen asiointiin, Alanen sanoo.

Alasen arvion mukaan molemmissa kaupoissa tulee asioimaan myös samaa asiakaskuntaa, mutta kauppakäyntien luonne on erilainen.

– Citymarketissa on runsaasti valikoimaa ja tässä [K-marketissa] korostuu nopeus, helppous ja vaivattomuus.

Tänä keväänä Kesko aikoo lähteä liikkeelle myös Kasperissa, jonne on suunnitteilla K-Supermarket.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauppa uudistuu Seinäjoella – kantakaupungin alueella useita hankkeita menossa13.2.2020 07.00
Lämpökeskus tekee tilaa kaupalle Seinäjoen Kasperissa3.10.2018 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat