Paikalliset

Ruokavirasto määräsi eteläpohjalaisyrityksen myymän riistan hävitettäväksi – tuotteita yhä myynnissä ympäri Suomea

Kuvituskuva. Kuvan lihat eivät liity tapaukseen.

Niko Korhonen

Etelä-Pohjanmaalla toimivan Joupin Meklari Oy:n epäillään ostaneen, myyneen ja säilyttäneen muun muassa hirvenlihatuotteita, joihin liittyy useita elintarvikemääräysten vastaisuuksia. Ruokavirasto on määrännyt yrityksen kaikki lihatuotteet hävitettäväksi, koska pakkausmerkintöjen epäselvyyksien vuoksi ei voida varmistua tuotteiden sisällöstä, alkuperästä eikä elintarviketurvallisuudesta.

Ruokaviraston poliisilta saaman tiedon mukaan yritys on myynyt riistalihatuotteita eri puolille Suomea vähittäismyyntiin ja ravintoloihin. Tuotteita on edelleen myynnissä. Ruokavirasto on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia varmistumaan yrityksen tuotteiden hävittämisestä niiden ostopaikoissa. Kuluttajat voivat halutessaan palauttaa Joupin Meklari Oy:n tuotteet ostopaikkaan, tai ne voi hävittää myös tavallisena kotitalousjätteenä. Ruokaviraston tiedossa ei ole, että tuotteista olisi aiheutunut kuluttajille terveysvaaraa.

Hävittämispäätös tehtiin myös sen vuoksi, että yrityksessä on harjoitettu toimintaa, johon yrityksellä ei ole ollut lupaa. Ruokaviraston mukaan yritys on jauhanut, leikannut ja pakannut lihaa olosuhteissa, jotka soveltuvat ainoastaan pakastetun lihan varastointiin. Yritys on myynyt viimeisen parin vuoden aikana riistalihatuotteita vuosittain noin 2500 kiloa.

Poliisin talousrikosyksikkö Seinäjoella on aloittanut tapauksen esitutkinnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi epäilee eteläpohjalaisyrityksen myyneen ulkomaista riistaa kotimaisena14.2.2020 10.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat