Puheenaihe

Li Andersson puolusteli päiväkotien aukioloa: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille"

Opetusministeri Li Andersson.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Opetusministeri Li Andersson (vas.) perusteli hallituksen tiedotustilaisuudessa 18. maaliskuuta lasten päiväkotien aukipitämistä sillä, että vanhemmille halutaan poikkeustilanteessa mahdollistaa työnteko ja myös etätyöskentely.

– Mikäli vain on mahdollista, suositellaan vanhempia hoitamaan varhaiskasvatusikäiset lapsensa kotona, Andersson jatkoi.

– Monet asiantuntijat ovat varoittaneet siitä, että mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille. He kuuluvat siihen riskiryhmään, jota me nyt erityisesti haluamme suomalaisessa yhteiskunnassa suojella, Andersson lisäsi.

Päiväkotien aukiololla siis halutaan vähentää myös tulevina viikkona lastenlasten ja isovanhempien välisiä kontakteja.

Juttua muokattu 18.3.2020 kello 15.55: Otsikon sitaatti "Hoitovastuu voisi siirtyä riskiryhmään kuuluville isovanhemmille" korjattu muotoon: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sosiaaliala on huolissaan kotiin jäävistä koululaisista: "Kymmeniätuhansia lapsia jää vaille turvallista päiväohjelmaa"17.3.2020 08.39
Hallitus sulkee kaikki koulut koronan vuoksi, ei päiväkoteja – tiukka valmiuslaki voimaan16.3.2020 17.03
Korona sulkee nyt kokonaisen ravintolaketjun – HOK-Elanto laittaa kiinni kaikki ravintolansa, näin 800 työntekijälle käy18.3.2020 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat