Paikalliset

Etätöissäkin voi olla yhteisöllisyyttä – Seinäjoella pidetään virtuaalisia kahvihetkiä

Seinäjoen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn toimiala kokoontuu iltapäivisin yhteiselle kahvitauolle. Etätöissä kahvihetkestä on tehty nyt virtuaalinen.

Kirsi Mattila, kuvankaappaus virtuaalisesta kahvihetkestä

Moni työntekijä on koronavirusepidemian vuoksi siirtynyt etätyöhön. Seinäjoen kaupungillakin henkilöstöä on siirtynyt etätöihin mahdollisuuksien mukaan.

Kun jokainen työskentelee kotonaan, yhteiset kahvihetket ja lounaat jäävät väliin. Osa onkin lähtenyt ratkaisemaan asiaa virtuaalisilla kahvihetkillä.

 

Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila kutsui perjantaina ensimmäistä kertaa elinvoiman ja kilpailukyvyn toimialan henkilöstön virtuaalikahveille. Normaalina työpäivänä lakisääteiset kahvitauot vietettäisiin saman pöydän ääressä, mutta nyt etätöiden vuoksi toisia tavattiin videon välityksellä.

– Vaihdoimme kuulumisia ja juteltiin vähän muutakin kuin työasioita. Monella näkyi taustalla lapsia ja kotieläimiä, Mattila kertoo.

Idean virtuaalisiin kahvihetkiin Mattila sai työnsä kautta.

– Yritän keksiä keinoja, joilla yhteisöllisyys pysyy. Kun ei voi tavata kasvotusten, se on virtuaalisesti yhtä tärkeää. Toki meillä on Whatsapp-ryhmät, mutta se ei ole samanlaista kuin nähdä livekuvaa, Mattila kertoo.

 

Mattila sanoo, että kriisin keskellä on tärkeää muutenkin lisätä yhteisöllisyyttä ja pitää yhteyttä. Hän nostaa esimerkiksi Italiasta lähteneen tavan, jossa lauletaan parvekkeilla. Esimerkiksi Helsingissä senioritalossa on jo toteutettu vastaavaa.

– Kriisitilanne nostaa yhteisöllisyyden esiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kurikan vapaa-aikatoimi ei jäänyt toimettomaksi, vaikka palvelut ovat kiinni – satutunnit, liikuntatuokiot ja musiikkiesitykset siirtyvät verkkoon20.3.2020 15.33
Teetkö etätöitä? Jos sattuu tapaturma, sitä ei ehkä korvatakaan työnantajan vakuutuksesta10.3.2020 10.19
Suomalaiset käsityöyrittäjät tempaisevat koronaviruksen vuoksi – järjestävät käsityömessut netissä16.3.2020 10.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat