Paikalliset

Korona ei lannista ravintolayrittäjiä – Seinäjoen parhaaksi äänestetyssä kapakassa otettiin käyttöön poikkeusjärjestelyt

Tatu Lahti (vas.), Joni Kormano ja Niko Kynsilehto muuttivat Kabackan toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi take away -ravintolaksi.

Riina Haapala

Seinäjoen parhaaksi kapakaksi äänestetyssä Kabackassa ei voitonjuhlia vietetä. Yrittäjäkolmikolle voitto on pieni positiivinen pilkahdus, koska koronaviruksen vuoksi on siirrytty poikkeusjärjestelyihin.

– Iso kiitos kaikille meidän asiakkaille, jotka ovat meitä ääänestäneet, yrittäjät kiittelevät.

 

Ravintolan alkuvuosi oli yrittäjäkolmikon mukaan hyvä. Niin hyvä, että he päättivät laajentaa ravintolaa.

– Kaikki viikonloput ennen koronaa olivat sellaisia, että osa kääntyi ovelta pois kun tänne ei mahtunut, kertoo Tatu Lahti.

Tarkoituksena on muuttaa toukokuun loppuun mennessä.

– Uudet tilat ovat kolme kertaa isommat kuin nykyiset. Helmikuussa oltiin varmoja, että saadaan tilat täytettyä, Lahti toteaa.

Niko Kynsilehto kertoo, että uudet tilat ovat tulossa vanhan Keskusbingon paikalle. Kaksikerroksisiin tiloihin on tulossa myös muun muassa esiintymislava ja biljardia.

 

Tärkeää on myös nykyistä parempi keittiö, sillä nykyistä tilaa ei ole alunperin suunniteltu ravintolakäyttöön, joten esimerkiksi ilmastointi on ongelma.

Kun kolmikko aloitti, ruoan myynnin osuus oli noin 25 prosenttia. Tällä hetkellä ruoka muodostaa jo 40 prosentin osuuden.

Kun Wolt aloitti Seinäjoella, Kabacka oli ensimmäisiä mukana olevia ravintoloita. Se on yrittäjien mukaan lisännyt tietoisuutta siitä, että Kabackasta ylipäänsä saa ruokaa.

– Nyt olemme tosin boikotoineet Wolttia. Se on kiva palvelu asiakkaalle, mutta se ei ole yrittäjälle kannattavaa toimintaa, Lahti kertoo.

– On aina parempi soittaa ravintolalle ja hakea itse tai jos ravintolalla on kotiinkuljetus, tilata sen kautta, Kynsilehto sanoo.

Kabackalla ei tähän asti ole ollut kotiinkuljetusta. Sitäkin on tosin mietitty, jotta koronaviruksen aiheuttamasta asiakasmäärien laskusta selvittäisiin. Ensimmäisenä keinona otettiin listalle poikkeustilaburgeri.

 

Vaikka ravintolat ovat saaneet vielä olla auki, moni on tehnyt jo omia ratkaisujaan. Niin myös Kabackassa.

– Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä ja päätimme muuttaa Kabackan toistaiseksi vain take away -ravintolaksi.

Koska ravintoloiden toimintaa ei ole vielä kielletty, mutta liikkumista on suositeltu välttämään, se on syönyt monen kassaa. Kun kieltoa ei ole tai ei ole itse sairastunut, vakuutuksestakaan ei saa korvauksia.

– Tällainen välimallin kielto syö pienyrittäjien kassaa. Toivottavasti voimme pian hyvillä mielin avata Seinäjoen parhaan kapakan täydellä teholla. Emme lannistu, vaan koitamme mukautua tilanteisiin.

Paras kapakka

1. Kabacka

2. Kultainen Kulaus

3. Ale Pub Wäinö

4. Pub Härmän Häjy

5. Vekseli

6. Palaveri

7. Wanha Mestari

8. Pub Wilson

9. Huhtapub

10. Bar Nostalgia

11. Perätupa

12. Vinola

13. Pub Jesperi

14. Old Grill Pub

15. Lupi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Säätytalon neuvottelut ohi, Uudenmaan eristys ja ravintolasulut esillä24.3.2020 13.54
Arttu Wiskari piti ravintolaansa auki Kivenlahdessa – "Ensimmäiset tappouhkaukset saatu"21.3.2020 18.05
Niukalla erolla voittoon – Seinäjoen parhaan lounaspaikan titteli on jaettu18.3.2020 07.00
Seinäjoen paras ravintola on tässä – katso äänestyksen tulos11.3.2020 07.00
Matkailu- ja ravintola-ala sopi työntekijöiden kanssa yt-neuvottelujen nopeuttamisesta18.3.2020 18.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat