Paikalliset

Etelä-Pohjanmaan liitto suunnittelee puolen miljoonan euron tukea koronakriisin haittojen lievittämiseen

Maakuntajohtaja Asko Peltola toivoo, että tukipaketi helpottaa yritysten ja maakunnan toipumista koronakriisistä.

Riina Haapala

Etelä-Pohjanmaan liitto suunnittelee kohdentavansa taloudellista apua koronakriisin haitallisten vaikutusten lievittämiseen lähes puoli miljoonaa euroa. Tukea ei voida myöntää suoraan yrityksille, vaan se osoitetaan tukemaan kuntien elinkeinotyötä tai muulla vastaavalla tavalla maakunnan yritysten kanssa tehtävää aktivointityötä.

Rahoitus koostuu maakuntien liitoille viime viikolla jaetusta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahasta, jota Etelä-Pohjanmaan liitto sai 245 000 euroa. Lisäksi maakuntahallitukselle esitetään, että se osoittaisi Etelä-Pohjanmaan liiton ylijäämistä kuntarahaa samansuuruisen summan, eli 245 000 euroa. Maakuntahallitus tekee päätöksen asiasta 6. huhtikuuta.

Rahoitusta voidaan kohdentaa elinkeinoelämän kannalta keskeisiin toimenpiteisiin, uusien toimintatapojen ja ratkaisukeinojen etsimiseen, hyvien esimerkkien esiin nostamiseen, viestintään tai selvityksiin.

– Toivomme Etelä-Pohjanmaan liitossa, että tämä toimenpide osaltaan helpottaisi yritystemme ja koko maakuntamme toipumista koronaepidemian aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä mahdollisimman nopeasti, toteaa maakuntajohtaja Asko Peltola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ravintolat jäämässä ilman vakuutuskorvausta koronasulkemisista – "Epidemiavakuutukset ovat yksittäisiin tautitapauksiin"25.3.2020 13.38
Ahdistaako koronavirus? – Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri avaa huolipuhelimen, johon vastaavat ammattiauttajat23.3.2020 15.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat