Paikalliset

Suomen autoväki odottaa Botniaringiä kuin kuuta nousevaa

Vuosikymmeniä kilpaillut Raimo Niemi kilpaili viime kesänä Botniaringillä. Niemi pitää tulevaa rataa erittäin nopeana ja haasteellisena.

Botniaringin uuden rataosuuden rakennustyöt alkavat helmikuun aikana Kurikan Jurvassa. Rata pitenee nykyisestä 2,6 kilometristä hieman yli 4 kilometriin, ja valmista pitäisi olla kesällä 2013.

Tuntumaa uuden radan profiiliin voi ottaa Botniaringin sivuilla Facebookissa.

Pohjoismaiden merkittävimmäksi moottoriurheiluradaksi tähtäävän Botniaringin osakeanti on parhaillaan menossa. Tällä hetkellä Suomessa on viisi rataa, joista Botniaring on ainoa, johon satsataan. Radan ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 2,1 miljoonaa euroa, josta Kurikan osuus on noin kolmannes.

Alalla työskentelevät ja moottoriurheilua harrastavat tietävät, miten suuresta valtakunnallisesta hankkeesta on kyse. Kiinnostus osakeantia kohtaan on ollut suurta. Mukana ovat kunnat, moottoriurheiluseurat, yritykset ja yksityishenkilöt, kertoo projektipäällikkö Mika Huppunen.

– Kilpailijat odottavat rataa kuin kuuta nousevaa. Radasta tulee ihan ehdottomasti pohjoismaiden paras rata, sanoo vuosikymmeniä kilpaillut ja viime vuonna Porche-luokassa SM-hopeaa voittanut Raimo Niemi.

 

Se on pitkä ja nopea, mikä madaltaa kynnystä lähteä kisaamaan ulkomaille.”

Kurikka haluaa rakentaa Botniaringistä turistitäkyn, jonne moottoriurheilun ystävät saapuvat Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Suurimmissa kilpailuissa käy kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja siihen Botniaringilläkin on täysi mahdollisuus, Huppunen uskoo.

 

Tavoitteena on, että viimeistään vuoteen 2020 mennessä Kurikan Jurvassa ajetaan kansainvälisiä moottoriurheilukisoja. Kisojen järjestämiseksi FIA:n on myönnettävä radalle grade 3 -luokitus, minkä jälkeen Jurvassa voi ajaa lähes kaikkia kilpa-autoluokkia.

– Botniaringistä tulee haastava rata kallistuksiensa vuoksi. Se on pitkä ja nopea, mikä madaltaa suomalaiskuljettajien kynnystä lähteä kisaamaan ulkomaisille radoille, Niemi sanoo.

Alueelle rakennetaan uudet katsomot, varikkorakennukset, ravintola ja muita oheispalveluja.

Alku näyttää lupaavalta: ensi kesän kaikki viikonloput on varattu erilaisille kisoille ja harrastajat käyttävät rataa viikolla. Metsäinen sijainti on kääntymässä radan eduksi.

– Botniaring sijaitsee tarpeeksi etäällä asutuksesta, muttei kuitenkaan liian kaukana palveluista. Läheisessä sisustuskeskus Sellassa voi pitää alaan liittyviä koulutuksia ja majoittua voi joko Säläisjärven leirintäalueella tai muissa majoitusliikkeissä, Huppunen sanoo.

Botniaring 600

Ajetaan 30.6.-1.7. Botniaringillä gt- ja endurance-luokan autoilla.

Tapahtumassa ajetaan 600 kierrosta. Ensimmäinen kilpailu kestää noin 13 tuntia.

Kilpailu alkaa kello 20 illalla ja päättyy aamuseitsemältä. Kuljettajia on kaksi.

Kun uusi rata on valmis ensi vuonna, kilpailu kestää noin 24 tuntia.

Kilpailulla on SM- ja cup-arvo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat