Toimitukselta

Kasperin todelliset kasvot

Jos jostain on vaikea päästä eroon, niin kaupunginosan huonosta maineesta.

Jokaisessa kaupungissahan on alue, johon paikalliset varoittavat uutta tulijaa muuttamasta. Tämä mielikuvaluokitus vaikuttaa jopa asuntojen hintoihin siinä määrin, että myynti-ilmoituksissa talo kikkaillaan yleensä paremman naapurin puolelle, jos se vain suinkin on mahdollista.

Seinäjoella tämä raasu on Kasperi, joka tuntuu pysyvän maineensa vankina. Jututin tähän lehteen Toimintojentalon vetäjää Kaija Kuusistoa, joka on parin viime vuoden aikana oppinut tuntemaan myös opiskelijaelämää. Hänkin tiesi kertoa, että Seinäjoelle muuttavaa opiskelijaa kehotetaan edelleen katsomaan ensin läpi muiden alueiden vuokrakämppätarjonta.

En itse ole paljasjalkainen kasperilainen, mutta elänyt sitä niin lähellä, että voin kertoa teille asian oikean laidan. Kasperista olen kuitenkin saanut ensimmäiset kaverini ja tyttöystäväni ja Jesperistä parhaat jauhelihapizzat.

Kasperia rassaavat ongelmat olivat ongelmia 70- ja 80-luvuilla. Vuokratalojen elämä saattoi olla vilkasta, mutta jotkut ikävät tapaukset ovat saaneet liian suuren ja pitkäkestoisen painoarvon.

Vuokrataloja sinne on rakennettu jopa lisää. Lakealla on komea puukerrostalo ja futuristisen näköisiä liukumäkikattoja. Sevas rakentaa parhaillaan uusia ja on peruskorjannut ansiokkaasti vanhoja talojaan.

Kasperissa on hienoja puistoja, mukavia ihmisiä ja tekemisen meininki. Kasperissa on yksi sydämellisimmistä kylätaloista, joissa olen käynyt. Ne mukavat ihmiset saivat sen aikaan ja pitävät sitä pystyssä.

Kasperi, tulen vielä takaisin.

Tuomas Rauhala
Kirjoittaja on Seinäjoen Sanomien vt. päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet