Virusmäen Wushu

Kuntoa, keskittymistä, tasapainoa

Wushu tarkoittaa kiinalaisia taistelutaitoja. Vaikka wushun liikkeet perustuvat taistelutaitoihin, sitä harrastetaan nykyään lähinnä kunto- ja terveysliikuntana. Wushun liikesarjoja tehdään ryhmässä ilman kontaktia vastustajaan. Tänä päivänä wushu muistuttaakin enemmän taitovoimistelua kuin itsepuolustusta. Taijissa ja qigongissa korostuu lajin meditatiivisuus ja terveysvaikutukset.

- Nopeat wushu-lajit sisältävät potkuja, hyppyjä ja kungfu-leffoista tuttuja akrobaattisia liikkeitä. Sopii nuoremmille.
- Taiji on rauhallista ”kiinalaista aamuvoimistelua”, jossa on mukana myös meditatiivisempi puoli.
- Qigong on terveysliikuntaa, jossa aktivoidaan energiakanavia ja lisätään sisäistä energiaa eli qitä yksinkertaisilla liikkeillä. Sopii myös ikääntyneemmille.

Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita ja harjoitukset sopivat kaikenkuntoisille. Treeniasuksi käy mukavat, löysät vaatteet, esim. verkkarit ja t-paita sekä sisäkäyttöön tarkoitetut kengät tai tossut.

Syksyn 2014 alkeiskurssit alkavat Uimahalli-Urheilutalolla:
- ti 9.9. klo 19.00-20.00 Wushu
- ke 10.9. klo 19.00-20.00 Chen-taijiquan
- ke 10.9. klo 19.00-20.00 Yang-taijiquan
- to 11.9. klo 17.30-18.15 Qigong
Tarkemmat tiedot lajeista ja ilmoittautumiset sivuillamme: http://www.wushuseinajoki.fi/

Virusmäen Wushu

Aikaisempia kirjoituksia

Virusmäen Wushu

Virusmäen Wushussa voit tutustua kiinalaisiin kamppailutaitoihin. Harjoittelemme erilaisia liikesarjoja, jotka perustuvat perinteisiin taistelutaitoihin, esimerkkeinä rauhallinen Taijiquan tai vauhdikas ja akrobaattinen Changquan sekä aseet kuten miekka (Jian) tai sapeli (Dao). Harjoituksia on Seinäjoella viitenä iltana viikossa niin vasta-alkajille kuin pidempään harrastaneille. Lisäksi teemme lajinäytöksiä ja osallistumme lajin kilpailuihin.

Virusmäen Wushu ry on perustettu vuonna 2003 ja seurassa on noin 60 jäsentä. Yhdistys on Suomen Wushu-liiton jäsen.

www.wushuseinajoki.fi

Uusimmat mielipiteet