Ylistaron Ylipään Nuorisoseura

TANSSIKAUDEN AVAJAISET YLISTARON YLIPÄÄSSÄ

TANSSIKAUDEN AVAJAISET YLISTARON YLIPÄÄSSÄ.

Ylistaron Ylipään Tanssitalo on keskisuuri, erittäin suosittu aikuisen väen tanssipaikka, ja sijaitsee
Etelä-Pohjanmaan sydämessä, Seinäjoen Ylistarossa, valtatie 16:n varrella.
Tanssitoimintaa talolla on ollut jo -70 luvulta lähtien, muutamia välivuosia lukuun ottamatta.
Nykyisellä konseptilla on tansseja järjestetty aktiivisesti n. 10 vuoden ajan.
Tämä tanssikausi avataan ensi lauantaina 20.9, tanssiorkesteri LUXUKSEN tahdittamana.                             

Järjestämme tansseja syys- ja kevätkaudella yhteensä n. 20 kertaa, kertoo tanssitalon isäntä JORMA LATVATALO. Heti aluksi pidämme tanssit kolmena peräkkäisenä lauantaina, ja siitä eteenpäin kahden viikon välein. Joulukuun pidämme taukoa, mutta jatkamme heti 3.1–2015

Jorma Latvatalo on myös huomannut, että tanssipaikat maakunnassa vähenevät ja lopettavat. Tämä toiminta näyttää keskittyvän, kuten muukin yhteiskunnassa. Onneksi me olemme olleet muuttovoittoinen tanssipaikka. Tullaan yhä kauempaa. Meilläkin on useita vakiokävijöitä aina Parkanosta ja Kokkolasta saakka. Kiitokset heille.

Kun puhutaan vakiokävijöistä, meille erittäin merkittävä ryhmä on nämä tansseissa käynnin puoliammattilaiset, eli asuntoautoporukat. Hyvissä ajoin lauantaina iltapäivällä alkaa asuntoautoja ja -vaunuja jo lipua tanssitalon parkkipaikalle.
Yleensä tanssien alkaessa on jo komea 10-15 asuntoauton rivi parkkeerattuna, odottamassa tanssien alkamista. Meillä onkin sähköpistokkeita runsaasti tarjolla heille, pihan laidalla, kertoo tanssitalon isäntä.Pääosa tanssiväestä tulee toki henkilöautoilla, mitkä pysäköinninohjaaja HEIKKI NORTUNEN ammattimiehen otteella paketoi tiiviiseen järjestykseen.

Tanssitalon ilmoitusasioista ja orkesterisopimuksista pääosin vastaava ESKO MÄENPÄÄ haluaa korostaa, että meille tullaan näiden hyvien tanssien ja tunnelman takia, ei niinkään huippuesiintyjien perässä. Toki voisimme Souvarit tai Finlandersit ym. tilata, mutta paikan koko ei salli vastaanottaa sellaisia väkimääriä, mitä näiden kustantaminen edellyttäisi. Kyllä joskus nappaamme valtakunnallisen huippuesiintyjänkin, kuten tällä kaudella on tulossa JUHA-MATTI yhtyeineen. Kuitenkin käytämme pääosin oman maakunnan suosituimpia tanssiyhtyeitä, jotka yleisö tuntee, ja tulevat silloin ajoissa ja menevät oitis tanssimaan. Paljolti on niin, että jo klo 20.20 on parketilla jo täysi tohina päällä.
Tämä erinomainen tanssitunnelma tarttuu myös soittajiin, jotka haltioituvat aivan huippusuorituksiin illan aikana.

Paljon kiitosta saamme myös laadukkaasta taukomusiikista, mikä hoidetaan talon puolesta.
Mitään tunnelmaa latistavia tyhjiä hetkiä ei tule, vaan väki tanssii täysillä orkesterin taukojenkin ajan.
Esko Mäenpää kertoo vielä, että edelleen on voimassa sekahaku koko illan, jolloin naiset ja miehet voivat hakea vapaasti miltä milloinkin tuntuu.

Johtokunnan jäsen ja lipunmyynnistä vastaava VELI-MATTI LOUKOLA ilmoittaa, että uudet tanssipassit ovat taas jaossa, ja niillä palkitaan uskolliset kävijät vapaalla sisäänpääsyllä joka kymmenes kerta.
Ravintola-vastaava VIRPI LEHTONEN on huolehtinut, että tuoreet pullakahvit ja C-oikeuden anniskelujuomat ovat runsaasti tarjolla. Suosittujen höyrymakkaroiden lisäksi on myös muutakin pientä suolaista tarjolla.
ANNELI SAARI huikkaa, että talo on taas siivottu viimeisen päälle ja taivaskin on lakaastu tältä kohoralta.
Jotta tervetuloa vaan tanssijat!

Ylistaron Ylipään Nuorisoseura

Aikaisempia kirjoituksia

Ylistaron Ylipään Nuorisoseura

Ylistaron Ylipään Nuorisoseura perustettiin 1907. Osoite on Kylänpääntie 214, 61450 Kylänpää.

Uusin seuratalo valmistui 1980 -luvun puolivälissä. Tansseja pidetään syyskuulta huhtikuun loppuun, kahdenviikon välein lauantaisin. Tilat ovat hyvässä kunnossa. Uusitussa ravintolassa on c-oikeudet. Vuokraamme ravintolaa ja salia äänentoistolaitteineen. Keittiö on varustettu suurtalouskonein.

Seuratalomme sopii n. 300 hengen tilaisuuksiin.

Tiedustelut Jorma Latvatalo 0400 142 235 [email protected]

Uusimmat mielipiteet