Virusmäen Wushu

Taiji ja qigong – tasapainoa ja terveyttä

Taiji on ”kiinalaista aamuvoimistelua”, jonka ytimenä on Yin-Yang-ajattelu, kahden vastavoiman välinen tasapaino ja jatkuva muuttuminen. Tasaisen rauhallisessa Yang-tyylissä korostuu meditatiivisempi puoli, kun taas dynaamisesta Chen-tyylistä löytyy enemmän taistelulajin elementtejä. Qigong on terveysliikuntaa, jossa aktivoidaan energiakanavia ja lisätään sisäistä energiaa eli qitä yksinkertaisilla liikkeillä. 

Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita ja harjoitukset sopivat kaikenkuntoisille, myös ikääntyneemmille. Treeniasuksi käy mukavat, löysät vaatteet, esim. verkkarit ja t-paita sekä sisäkäyttöön tarkoitetut kengät tai tossut.

Seuraavat alkeiskurssit alkavat marraskuussa Uimahalli-Urheilutalolla:
- ke 5.11. klo 19.00-20.00 Chen-taijiquan
- ke 5.11. klo 19.00-20.00 Yang-taijiquan
- to 6.11. klo 17.30-18.15 Qigong
Tarkemmat tiedot lajeista ja ilmoittautumiset sivuillamme: http://www.wushuseinajoki.fi/

Virusmäen Wushu

Aikaisempia kirjoituksia

Virusmäen Wushu

Virusmäen Wushussa voit tutustua kiinalaisiin kamppailutaitoihin. Harjoittelemme erilaisia liikesarjoja, jotka perustuvat perinteisiin taistelutaitoihin, esimerkkeinä rauhallinen Taijiquan tai vauhdikas ja akrobaattinen Changquan sekä aseet kuten miekka (Jian) tai sapeli (Dao). Harjoituksia on Seinäjoella viitenä iltana viikossa niin vasta-alkajille kuin pidempään harrastaneille. Lisäksi teemme lajinäytöksiä ja osallistumme lajin kilpailuihin.

Virusmäen Wushu ry on perustettu vuonna 2003 ja seurassa on noin 60 jäsentä. Yhdistys on Suomen Wushu-liiton jäsen.

www.wushuseinajoki.fi

Uusimmat mielipiteet