Kari Hokkanen

Stubbin junnilat ja mäki-hakolat

Pienen kansan kannattaa olla ulkopolitiikasta yksimielinen, opettivat talvisota, Paasikivi ja Kekkonen. Sodan alla sooloilijoita pantiin linnaan ja kylmän sodan aikana ripitettiin presidentillisellä jylinällä.

Varsinkin 1970-luvulla ”toisinajattelijoilla” tehtiin puolueiden välistä ja sisäistä politiikkaa. Paasikiven-Kekkosen linjalle hivuttautuva kokoomus hyljeksi taipumattomiaan, kuten otsikossa mainittuja. Keskustan K-linja leimaili Veikko Pihlajamäkeä ja Virolaistakin.

Huonot tavat palasivat muidenkin kuin Juha Sipilän mieleen, kun kannatuskadon hermostuttama Stubb iski leimakirveellä keskustaa Kääriäisen, Lehtomäen ja Väyrysen nimillä.

Harvoin osuu näin kohdalleen vertaus varkaasta, joka kiljuu ottamaan varkaan kiinni.

Kukapa se on ”yksityishenkilönä” hölöttänyt Natoon liittymisestä ja minkähän puolueen veteraanipoliitikot lupailivat Natoa ilman kansanäänestystäkin piittaamatta hallitusohjelmasta tai omasta puolueohjelmasta?

Puoluejohtajien puhuttelu presidentinlinnassa oli paikallaan. Russofobinen oikeisto, johon vihreät ovat liittyneet, vaarantaa jo kansallista turvallisuutta.

Panemalla pääministerin järjestykseen Niinistö vahvisti myös presidentti-instituutiota ulkopolitiikan johtajana.

EU:n jättämä ahdas liikkumavara on syytä käyttää. Siihen kuuluu kahdenkeskinen kanssakäyminen siten kuin presidentti on tehnyt ja jota muutkin kuin Kääriäinen ja Väyrynen ovat halunneet.

Se mitä meistä lännessä ajatellaan, on turvallisuutemme kannalta vähemmän tärkeää kuin mitä idässä.

Voi kunpa Stubb ehtisi twiittailujen välillä lukemaan viisaan kokoomuslaisen Jarmo Virmavirran kirjoituksen viimeisessä Kanavassa.

Erkki Valtamäki piti Into Oy:n hallituksen kokoonpanoa keskustan vallankaappauksena. Höpsis.

Into syntyi fuusioimalla Frami Oy ja SEEK-liikelaitos. Hallituspaikkoja menetti keskusta 3, kokoomus 2 sekä SDP, PS ja vihreät kukin yhden. Kuntavaalien jälkeen yksimielisesti sovittu jakosuhde pysyi ennallaan. Kaupunginhallitus, jossa on myös PS:n edustaja, oli yksimielinen. Myös E.V. tiesi nämä faktat.

Marina lienee vaalikampanjointia. Tuskin tehoaa.

Kari Hokkanen
[email protected]

Kari Hokkanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet