Vesiturva

Sporttileirillä opitaan turvallista vesilläoloa

Onnistuu se pelastushyppy pieneltäkin. Vesa Reinikkala ja Sofia Hinkka valvovat urhean nuoren uskalikon  hypyn turvallisuutta.

Toni Hinkka

Lapsia nauratti, kun ohjaaja Vesa kiskoi ryhmänohjaaja Sofiaa poninhännästä. Kyse ei ollut kuitenkaan uimaseuraväkivallasta eikä leirikiusaamisesta. Ohjaajat vain näyttivät miten on turvallista kuljettaa pitkähiuksista henkilöä vedessä.

Tällä viikolla Tuusulan urheilukeskuksessa on lasten Sporttileiri. Runsaat 60 lasta tutustuu viiden päivän aikana yhteensä yli kymmeneen erilaiseen urheilu- ja liikuntalajiin. Nuorimmat lapset ovat kuusi ja vanhimmat 13-vuotiaita. Uintiin tutustutaan Hyrylän uimahallissa. Tänä vuonna perehdytään myös rantaelämän turvallisuuteen.

Allasharjoitteet johtaa Vesa Reinikkala, jolla on yli 10 vuoden kokemus uimaopetus ja -seuratoiminnasta. Hän on Tuusulan uimaseuran perustajia ja aktiiveja. Apukouluttajina hänellä on niinikään Tuusulan Uimaseuran nuoret kilpauimarit 15-vuotias Emilia Riipinen ja 13-vuotias Sofia Hinkka.

Sporttileiri on Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n  (ESLUn), Tuusulan kunnan liikuntapalveluiden ja tuusulalaisten urheiluseurojen järjestämä päiväleiri. Leirin johtajina toimivat ESLUn nuorisopäällikkö Tarja Nieminen ja  lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Sari Sivonen.  Lajipiste- ja ryhmänohjaajina toimii  parikymmentä nuorta.

Lapset pääsivät harjoittelemaan hädässä olevan henkilön pelastamista narukanisterilla. Jokainen sai myös kokeilla pelastusuinnin hyppyä, jossa tarkoituksena on säilyttää tauoton katsekontakti pelastettavaan henkilöön. Vaativampia temppuja, kuten uhrin kuljetusta tai veneen kääntämistä ei näin nuorten kanssa vielä harjoiteltu.

Teksti ja kuva: Toni Hinkka

Vesiturva

Aikaisempia kirjoituksia

Vesiturva

Veriturva ry. on olemassa lisätäkseen perheiden kesälomien onnellisuutta ehkäisemällä onnettomuuksia ja antamalla ideoita hauskaan ja turvalliseen vesielämään. 
Lisätietoja www.vesiturva.wordpress.com

Uusimmat mielipiteet