Virusmäen Wushu

Opi taijia ja qigongia

Taiji eli kiinalainen aamuvoimistelu on vanha kiinalainen liikuntamuoto, jonka liikkeet ovat perua taistelutaidoista. Tänä päivänä laji on hyvä kunnon kohottaja ja mielen virkistäjä. Tasainen, virtaava liike tasapainottaa mieltä ja kehoa. Yksinkertaistettu Yang-tyylin taijin 10 liikkeen sarja on helpoin tapa oppia taijia.

Qigong (chi kung) sisältää venytyksiä ja avaavia liikkeitä rauhallisen hengityksen tahdissa. Liikkeet avaavat tehokkaasti kehon lukkoja ja rentouttavat. Qigongin perusta on kiinalaisessa lääketieteessä ja se aktivoi kehon meridiaaneja eli energikanavia vahvistaen kehon omaa qi-elinvoimaa. Yi Jin Jing parantaa erityisesti selkärangan liikkuvuutta, Ma Wang Dui edistää keskivartalon lihaskuntoa ja notkeutta.

Kevään 2016 alkeiskurssit alkavat Uimahalli-Urheilutalolla:
- ti 19.1. klo 20-21 Taiji (Yang-tyylin yksinkertaistettu 10 liikkeen sarja)
- ke 20.1. klo 19-20 Qigong (Yi Jin Jing)
- ke 30.3. klo 19-20 Qigong (Ma Wang Dui)
Tarkemmat tiedot lajeista ja ilmoittautumiset sivuillamme: http://www.wushuseinajoki.fi/

Virusmäen Wushu

Aikaisempia kirjoituksia

Virusmäen Wushu

Virusmäen Wushussa voit tutustua kiinalaisiin kamppailutaitoihin. Harjoittelemme erilaisia liikesarjoja, jotka perustuvat perinteisiin taistelutaitoihin, esimerkkeinä rauhallinen Taijiquan tai vauhdikas ja akrobaattinen Changquan sekä aseet kuten miekka (Jian) tai sapeli (Dao). Harjoituksia on Seinäjoella viitenä iltana viikossa niin vasta-alkajille kuin pidempään harrastaneille. Lisäksi teemme lajinäytöksiä ja osallistumme lajin kilpailuihin.

Virusmäen Wushu ry on perustettu vuonna 2003 ja seurassa on noin 60 jäsentä. Yhdistys on Suomen Wushu-liiton jäsen.

www.wushuseinajoki.fi

Uusimmat mielipiteet