Väyrynen umpikujassa?

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen, 70, on törmäämässä umpikujaan. Uuden kansalaispuolueensa pystyttämiseksi yli 50 000 kannattajaa koonnutta Väyrystä ei puoluejohtaja Juha Sipilän lupauksen mukaisesti välttämättä kuitenkaan suljeta Suomen Keskustan jäsenyydestä.

Tuore puoluesihteeri Jouni Ovaska on päinvastaisella kannalla. Hän tulkitsee Väyrysen eronneeksi puolueesta. Saman ratkaisuun päätyi Keminmaan Keskustan kunnallisjärjestö.

Lähes yhtä paha rangaistus on kuitenkin edessä, jos Väyrystä ei otetakaan puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi. Ei taitaisi Väyrynen siinä tapauksessa yrittää edes uuden puolueensa nimissä eikä sitoutumattomana ehdokkaana?

Eikä kovin hyvin näytä menevän hänen EU-eroa vaativalla kansalaisaloitteellaankaan. Se on käytännössä jo hylätty eduskunnassa.

 

Politiikan toimittaja Pentti Manninen panee puolueen pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa tylysti pisteen Väyrysen pitkälle poliittiselle uralle: ”Väyrynen jäi ainoaksi keskustajohtajaksi, joka ei ole sotien jälkeen toiminut pääministerinä.”

Näin kävi, kun Väyrynen törmäsi pääministerihaaveissaan presidentti Mauno Koivistoon.

En muista koskaan aikaisemmin nähneeni puhemiestä hiihtämässä."

Eduskunnan hiihtoilta Leppävaarassa viime tiistaina oli historiallinen. Ladulla nähtiin sekä puhemies Maria Lohela (ps.) että ikäpuhemies Pertti Salolainen (kok.),76. Olen seurannut eduskunnan asioita yli neljä vuosikymmentä, mutta en muista koskaan aikaisemmin nähneeni puhemiestä hiihtämässä.

Lohela otti aktiivisesti osaa perinteisen hiihdon tekniikkaopetukseen ja ehkä hänet nähdään jo ensi vuonna myös numerolappu rinnassa. Aikoinaan Helsingin Työväen Uimareita edustanut Salolainen ei ole yhtä hyvin tunnettu hiihtäjänä, mutta hän paineli 2,7 kilometrin raskaanpuoleisen ladun kovaan aikaan, reiluun 14 minuuttiin.

 

Kuusikymppisten sarjan vei Ari Torniainen (kesk.), joka taas tunnetaan paremminkin suunnistajana. Tähän asti maratoonarin maineella ratsastaneelle Kari Uotilalle (vas.) hiihtotekniikan opetus lankesi otolliseen maahan. Uotila kiri kakkoseksi.

Viisikymppisissä (5,4 kilometriä) mestaruuden vei Thomas Blomqvist (r.). Antti Rantakangas (kesk.) sujutteli kakkoseksi ja Markku Pakkanen (kesk.) otti pronssia.

Naisten mestaruus meni Mirja Vehkaperälle (kesk.). Mari-Leena Talvitie (kok.) oli kakkonen ja viisikymppisissä sivakoinut Eeva Maria Maijala (kesk.) kolmonen.

Kysymyksessä oli karsintakilpailu Pohjolan parlamenttien hiihtokisoihin Keravan Keinukalliolle, missä hiihdetään helmikuun viimeisenä viikonvaihteena.

SDP:n varapuheenjohtajaksi kymmenen rivikansanedustajavuoden jälkeen noussut Maarit Feldt-Ranta jakaa kokemuksistaan tietoa myös jälkipolville. Hän kokosi kampanjansa ohjekirjaksi uusille yrittäjille.

Feldt-Ranta on pitänyt päiväkirjaa myös puolueen sisäisistä kokouksista. Niiden julkistaminen saattaisi tuoda päivänvaloon monta uutista.

Kommentit (6)

Kommentit

Väyrynen ei tahdo ymmärtää mitä kello on lyönyt. Eroa EU:sta ei kannata oikein kukaan ,koska tilalle pitäisi ottaa NATO. Eroa Euroalueesta kannattaa useampi, mutta se hulabaloo joka lainamarkkinoilla ja sisäpolitiikassa inflaation myötä syntyisi, saisi nuoret ikäluokat suunniltaan ja vanhemmat vanhenisivat yhdessä yössä rutkasti lisää. Yritetään nyt kuitenkin oppia elämään sen Euron kanssa. Unohtakaa Väyrynen, hän on 70v. ja menneisyyden vanki.

Kaitzu

Kyllä Väyrysen halu vaikuttaa on edelleen vahva , kysyntää on hänen "linjauksilla" on pitkäikäistä sukua ja saattaa vaikuttaa vielä pitkään politiikassa ja seuraava tavoite on valtuustopaikka Hesassa , luulempa että menee läpi kirkkaasti siellä?

Isoisä

"Uuden kansalaispuolueensa pystyttämiseksi yli 50 000 kannattajaa koonnutta Väyrystä..."
Puolueen perustamiseen tarvitaan vain 5000 kannattajakorttia.
Kansalaispuolueen jäseniä on vaaleissa ehdokkaina sitoutumattomina ja myös toisten puolueiden listoilla on kansalaispuolueen kannattajajäseniä.
Kansalaispuolueen kehitys on hidasta, mutta varsinaisia takaiskuja ei ole tullut, ellei oteta huomioon sitä, ettei Helsingin KD suostunut mainostamaan muutamaa "Suomi ensin" -liikkeen jäsentä, olisi ilmeisestikin pitänyt kuulua mieluummin "Israel ensin" tai "juutalaiset ensin" -liikkeiden jäsenyyteen. Suomalaisten kansallismielisyys on KD:ssa kielletty, juutalaisten tai ruotsalaisten kansallismielisyys taas ei. Eli KD:ssa on paljon aatteellisesti mielenkiintoista väkeä, paaaaljon mielenkiintoisempaa kuin minä taikka Väyrynen.
------------------------
"Eikä kovin hyvin näytä menevän hänen EU-eroa vaativalla kansalaisaloitteellaankaan. Se on käytännössä jo hylätty eduskunnassa."
En tiedä Väyrysen panneen liikkeelle kansalaisaloitetta eroamiseksi unionista. Kansalaisaloite euro -alueesta on Väyrysen alkuun panema.
Tämän kansalaisaloitteen nimienkeräyksen alkuunlähdön jälkeen näyttää Väyrynen pitävän parempana, että eurottaminen pitäisi purkaa samalla tavoin kuin se on aloitettukin eli hallituksen tiedonannolla, jonka eduskunta hyväksyy.

Koska PS ei tällä hetkellä aja eroa euroalueesta, niin katson sen merkitsevän sitä, että euroalueessa pysyminen on sovittu hallitussopimuksessa. Jos PS haluaisi kriisiyttää euron, tulisi sen luopua hallitusjäsenyydestä. Mutta asia ei edistyisi uusienkaan hallituspuolueiden toimesta.

Euroalueesta eroamiseen tarvittaisiin PS:n, kansalaispuoleen ja vasemmistoliiton yhteistyötä. Muut puolueet eivät pidä työllisyyttä yhtä tärkeänä, van haluavat päästä ostelemaan ulkomaista, vaikka sitten suomalaisten pienyritysten hautojen yli. Muissa puolueissa ei myöskään oivalleta, että alhaisen työllisyyden vallitessa nousee työllisten veroaste, jotta voidaan korvata lisääntyvät työttömyyskorvaukset, asumistuet ja muut sosiaalimenot.
-----------------------------------
Jos Juncker korvattaisiin astetta älykkäämmällä Väyrysellä unionin johdossa, niin Suomi ja muut velkaiset maat, kuten Ranska ja Italia voisivat ehkä helpommin ottaa vanhat valuuttansa euron rinnalle. Väyrysen johtaman "mahdollisen unionin" tapauksessa saattaisi myös Britannian Brexit peruuntua. Mutta näillä näkymin näyttää siltä, että liittovaltiofanaatikot ovat kyenneet tuhoamaan unionin ehkä peruuttamattomasti. On vain ajan kysymys, milloin tämän asian kaikkein tyhmimmätkin tajuavat.

Hiivalinna

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!