Karri KannalaKirjoittaja on Etelä-Suomen Media Oy:n paikallis- ja aluemyyntijohtaja.

Harmaat yrittäjät

"Juomat maksamatta – Ysärifestarien järjestäjä konkurssiin"

Näin uutisoimme viime viikolla, kun Go 90's ja Pitstop Party -festivaaleja järjestänyt Ladybug Productions asetettiin konkurssiin 3. tammikuuta. Viime vuoden Go 90's-ysärifestivaali järjestettiin muun muassa Tampereella Ratinanniemessä elokuun alussa kaksipäiväisenä. Tapahtumia järjestettiin myös Turussa, Imatralla ja Joensuussa.

Ladybugilla on ulosottorekisterissä tällä hetkellä maksuja lähes 53 000 euroa. Niistä Verohallinnon osuus on yli 40 000 euroa. Näissä summissa ei ole mukana yrityksen konkurssiin hakenutta Oy Kopparberg Finland Ab:ta.

Ladybugin toimitusjohtaja on Tuomas Hallikas. Mies valittiin muutama vuosi sitten vuoden imatralaiseksi, kun tapahtumajärjestäjä oli kovassa nousukiidossa. Lopulta mopo karkasi käsistä ja syöksykierre oli vielä nousuakin nopeampi.

Perinteiset tapahtumat, kuten Tammerfest, Provinssi ja monet muut, hoitavat asiansa moitteettomasti. Kunnollisten toimijoiden kannalta on ikävää, että kaikenlaiset puliveivarit saavat Suomessa harrastaa yritystoimintaa, ajaa firmansa konkurssiin, jättää velat maksamatta ja kohta taas tehdä saman tempun uuden yhtiön nimissä. Valitettavan tuttu tarina tapahtuma-alalta.

Median suhteen puliveivareita yhdistää sekin, että he ovat kovia kinuamaan julkisuutta tapahtumilleen ja näytöksilleen, kun h-hetki lähestyy. Kun vaikeudet alkavat, kadotaan maan alle. Tästä "hyvä" esimerkki on Tampereen ja Seinäjoen seudulla hääräävä Petri Lairikko.

Konkurssissa ei ole mitään väärää. Epärehellisessä yrittäjyydessä on, siksi liiketoimintakieltoja pitäisi Suomessa langettaa ja valvoa nykyistä tiukemmin.

On liki surkuhupaista, että viranomaiset syynäävät isojen yritysten toimintaa suurennuslasilla, ja samaan aikaan harmaat toimijat alalla kuin alalla saavat jatkaa keplotteluaan vailla seuraamuksia. Fakta on, että menestyvät yritykset panostavat laatuun ilman valvontaakin, koska ilman laatua ei kohta enää olisi asiakkaita.

Vastaava päätoimittaja
Karri Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet