Vierasblogi

Kolumni: Yhdeksän hyvää – Seinäjoelle

Sanna Männikkö on Into Seinäjoki Oy:n viestintä- ja markkinointipäällikkö.

Vuoden tässä vaiheessa on vielä lupa toivoa. Itselle, läheisille, miksei vaikka kokonaiselle kaupungille. Koska markkinoin työkseni Seinäjokea, toivon kotikaupungille – ihan vain työni helpottamiseksikin – yhdeksän hyvää. Yhdeksän siksi, että se on lainaus Irinan hyvästä biisistä.

Luettelo ei ole tärkeysjärjestys. Paitsi ykköskohdan osalta.

1. Yrittäjät menestyvät. Bisnes kukoistaa, mielellään kasvaakin. Yrittäjät arvostavat työtään ja ymmärtävät sen merkityksen koko kaupungin menestykselle.

2. Yrittäjyyden ykköskaupunki houkuttelee uusia yrittäjiä aloittamaan ja olemassa olevia yrityksiä sijoittumaan. Yrityksiä, jotka täydentävät ja monipuolistavat tuotanto- ja palvelurakennetta.

3. Uusia osaajia tarvitaan ja pestataan. Asukasluku kasvaa ensisijaisesti työpaikkojen lisääntymisen ansiosta. Moni (paluu)muuttajakandidaatti painaa hep-nappulaa, kun kiinnostava työpaikka aukeaa – myös puolisolle.

4. Aseman kaavoittaminen sujuu sukkelaan ja päästään rakentamaan. Edessä on joka tapauksessa vuosien urakka, joten pian vain kuokka maahan.

5. Ydinkeskustan asukasluku pompahtaa ”tornitalojen” valmistuessa. Uudet asukkaat ottavat lähipalvelut omikseen. Kahvittelevat kahviloissa, syövät ravintoloissa, shoppailevat.

6. Maakunnan porsaiden ja oluiden imussa Kiinaan lähtee muitakin alueemme tuotteita. Yhtenä erikoisuutena Healthy kids –konseptista rakentuu koko kaupungin imagoa vahvistava ja bisnesmahdollisuuksia tarjoava vientituote.

7. Jokainen asukas innostuu Seinäjoesta ja haluaa suositella sitä. Joko asuinpaikkana tai vierailukohteena. Mikään ei ole tehokkaampaa markkinointia kuin suosittelu. Ja etenkin, kun turisti tai uusi asukas suosittelee edelleen.

8. SJK, SPV, Jymy tai Crocodilesit – tai vaikka kaikki – voittavat Suomen mestaruuden. Torilla tavataan – tosin vasta joulun alla.

9. Jokainen parkkimaksuista valittava tukkii suunsa. Heti. Jokaisessa varteenotettavassa kaupungissa maksetaan pysäköinnistä. Piste.

Sanna Männikkö
Seinäjokelainen viestinnän moniottelija

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet