Karri KannalaKirjoittaja on Etelä-Suomen Media Oy:n paikallis- ja aluemyyntijohtaja.

Kattaus kunnossa

Pari viime viikkoa on ollut Seinäjoella varsinaista kulttuurin ilotulitusta.

Hotelli Alman yrittäjä Petri Pihlajaniemi ja Kalevan navetan omistava Peab Oy kertoivat solmineensa kaupan. Navetasta saneerataan kulttuurikeskus.Itikanmäelle seitsemän kerrostalon ja 300 asunnon kokonaisuutta rakentava Peab Oy ja Seinäjoen kaupunki ovat pitkään hakeneet yhteistyössä ratkaisua suojellun Kalevan navetan tulevaisuuden käyttötarkoitukseksi.

Kalevan navetan uusi omistaja, yrittäjä ja kiinteistösijoittaja Petri Pihlajaniemi, jatkaa nyt kohteen kehittämistä kulttuuriprofiililla. Pihlajaniemen suunnitelmissa kulttuurikeskus kokoaisi yhteen mahdollisimman monta paikallista kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijaa.

Päävuokralaiseksi ja kulttuuriprofiilin veturiksi tiloihin tulisi Seinäjoen Taidehalli. Kaupunki on käynyt Pihlajaniemen kanssa neuvotteluja suunnitelmista, joiden mukaan kaupunki vuokraisi 5 000 neliön navetasta noin kolmanneksen.

Kaupungin mukaan suunnitelma Seinäjoen taidehallin siirtämisestä Kalevan navettaan on tehty. Jos remontti etenee aikataulussa, taidehalli siirtyisi Itikanmäelle ensi vuoden lopussa.

Seinäjoen kaupunginkirjaston eri toimipisteissä vieraili viime vuoden aikana yhteensä 507 844 asiakasta. Kävijämäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 5,7 prosenttia. Kasvanut kävijämäärä näkyi myös lainausten määrässä: viime vuonna yhteensä 1 367 800 lainaa, ja kasvua edellisvuoteen oli 4,2 prosenttia.

Rakkaudesta rokkiin – Provinssi-musikaali juhlistaa 40:ttä Provinssi-festivaalia ensi kesänä. Seinäjoen kaupunginteatteri on mukana yhteistyössä, ja musikaali saa seitsemän lisänäytöstä Provinssin jälkeisellä viikolla. Musikaalin toteuttavat KultSi, Provinssi, Selmu, Seinäjoen kaupunginteatteri, SeAMK ja Seinäjoen kaupunki.

Tarjonta osoittaa, että maakunnan pääkaupunki tarjoaa sekä omille, että naapurikuntien asukkaille paljon koettavaa. Se on tärkeää, jotta kasvu jatkuu, eikä elämyksiä tarvitse lähteä hakemaan Tampereelta tai Vaasasta.

Vastaava päätoimittaja
Karri Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet