VierasblogiTässä blogissa kirjoittavat toimituksen vieraat.

Kolumni: Jätkä on eläin!

Eetu Lehtola on Seinäjoen Demareiden puheenjohtaja.

Tämän viikon maanantaina toistui se jokavuotinen painajainen. Tuijotin työpaikallani tietokoneen näyttöruutua ja mietin minne se kesäloma katosi?

4 viikkoa helteisessä heinäkuussa hujahti taas hyvin nopeasti. Ehdinkö tehdä kaikki ne asiat, joita talven pimeinä tunteina suunnittelin?

Kesälomani aloitin osallistumalla Into Seinäjoen Business stagelle. Paikalle tilaisuuteen juhlapuhujaksi oli kutsuttu Duudsoneistakin tuttu Jarno Laasala. Tilaisuudessa Laasala kertoi, kuinka vauhdikkaista nuorista miehistä koostuva kaveriporukka on loihtinut yhden Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä, Rabbit Films Oy:n. Pohjalainen mentaliteetti, periksi ei anneta ja tahto näyttää muille ovat olleet kuulemma suurimmat motivoijat.

Tuo edellä mainittu pohjalainen mentaliteetti ja periksiantamattomuus on kai syynä siihen, että Seinäjoella on Suomen monipuolisimmat kesätapahtumat. Kaupungista löytyy ihmisiä, joilla on uskoa Seinäjokeen ja tapahtumiin sen alueella. Tämän vuoden Provinssin sää ei ollut kummoinen, mutta silti lähes ennätysyleisö saapui Törnävänsaarelle. Tangomarkkinat tanssittiin mahtavassa säässä ja Vauhtiajojen juhlavuosi oli menestyksekäs. SolarSound vietetään ensi viikonloppuna ja sekin todennäköisesti hyvin mukavassa säässä. Nämä 4 monipuolista festivaalia takaavat sen, että jokaiselle seinäjokiselle löytyy varmasti se oma festivaali jolla vierailla.

Suurena penkkiurheilun ystävänä olen hyvin kiitollinen ylimääräisistä urheilutapahtumista, joita Seinäjoelle vuosittain haalitaan. Viime kesänä keihään kärkenä toimi Kalevan kisat. Tänä kesänä järjestimme yhdessä Vaasan kanssa jalkapallon U19 EM-kilpailut ja tapahtuma huipentui Seinäjoella pidettyyn finaaliotteluun. Ensi kesänä Provinssin ja Tangomarkkinoiden välisenä viikonloppuna Seinäjoella vietetään pesäpallon Itä-Länsi viikonloppua.

Lopuksi haluan antaa kiitokset teille kaikille, jotka olette tänä kesänä olleet järjestämässä kyseisiä tapahtumia. Te teette kesälomistamme viihtyisän täällä Seinäjoella. Kiitos Provinssi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot, SolarSound, kaikki vapaaehtoiset, järjestysmiehet, kökkäläiset ym. joita ilman tapahtumat eivät olisi voineet onnistua. Teille kaikille haluaisin sanoa: ”Jätkä on eläin!”

Eetu Lehtola, Seinäjoen Demareiden puheenjohtaja

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet