Riina Haapala

Uudenvuodenlupauksia

En ole koskaan tehnyt uudenvuodenlupauksia. Joka vuodenvaihteen tienoilla kyllä käy mielessä, että ensi vuonna liikun enemmän ja syön vähemmän suklaata. Ajatuksen tasolle se on jäänyt viimeistään siinä kohtaa, kun ulkona on tullut vettä tai räntää vaakatasossa.

Olen joskus vitsillä sanonut, että minulla on menossa kesäkuntoon 2028 -projekti. Kyseinen projekti on ollut meneillään jo varmaan kohta kymmenen vuotta, mutta onhan tässä vielä aikaa. Sitä paitsi huolimatta siitä, kuinka pieleen kuntoiluprojekti on mennyt, joka kesä olen kehdannut bikinit päälleni laittaa. Jos se jotakuta häiritsee, se on hänen, ei minun ongelma.

Internetin ihmeellinen maailma on pullollaan vinkkejä siitä, kuinka omasta elämästä saa paremman. Oli kyse sitten laihduttamisesta, terveellisemmästä ruokavaliosta tai oikeastaan mistä tahansa, aina on joku, joka neuvoo, kuinka tavoitteeseen päästään nopeasti ja helposti.

Muistan omasta lapsuudestani TV-Shopin mainokset. En ole varma, kuinka paljon niitä vielä näkyy, kun päätön kanavaselailu on suoratoistopalvelujen myötä jäänyt vähälle, mutta se oli meidän ysärin lapsien iltapäivien viihde. Kukapa ei muistaisi sitä laihdutusvyötä, joka laittoi lihakset liikkumaan itsestään. Kaverini äiti muuten tilasi sellaisen eikä se toiminut.

Samaa ihmettä, laihdu helposti tekemättä mitään, tarjotaan myös nykyään, keinot vain ovat vaihtuneet. Oikotietä onneen tosin vain ei taida olla.

Toisaalta terveellisten elämäntapojen ja liikunnan korostaminen on viime vuosina kuin huomaamatta hiipinyt julkiseen keskusteluun. Jokaisen pitäisi olla se 2.0-versio itsestään ja sohvan nurkkaan jääminen on jotain, mitä on syytä paheksua.

En aio tänäkään vuonna tehdä uudenvuodenlupauksia, koska niitä ei kuitenkaan tule pidettyä. Ehkä käyn lenkillä tai sitten piiloudun peiton alle lukemaan hyvää kirjaa.

Kirjoittaja on Seinäjoen Sanomien päätoimittaja.
Riina Haapala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet