Riina Haapala

Mitä ne meistä ajattelevat?

Seinäjoen kaupunki tiedotti viime viikolla valinneensa taivastelijan tehtävään kotkalaisen Thomas Halloranin. Hänen mukanaan Seinäjokea tulee ihmettelemään koko perhe.

Vastaanotto, ainakin se, mitä omiin korviini kantautui, oli pääosin positiivinen. Perhettä pidettiin sympaattisen oloisena ja heidät toivotettiin tervetulleiksi.

Vääräleuat toki ehtivät myös asialle. Taivastelijan tehtävä on kymmenpäiväinen, mutta epäilijät ehtivät jo todeta, että kyllä se totuus valkenee ja tämä kaupunki on päivässä nähty. Samalla ihmeteltiin, miksi tänne rahdataan joku juuri silloin, kun mitään ei tapahdu.

Totta on, että Seinäjoen keskustan ympäri kävelemiseen ei tarvita edes päivää, puolikaskin riittää, vaikka pysähtyisi ihmettelemään muutakin kuin Aalto-keskusta. Ja ihan oikeasti, harvassa paikassa tapahtuu mitään tähän aikaan vuodesta. Lappia ei tässä lasketa. Halloran tosin ainakin oman videonsa mukaan kuvitteli Seinäjoen sijaitsevan Lapissa, mutta vaimo palautti maan pinnalle.

Moneen kommenttiin tiivistyy perisuomalainen ajatus siitä, että pitävätkö ne meitä nyt ihan kajahtaneina.

Taivastelijan valinta on toki kaupungin markkinointitempaus, mutta mitä sitten? On oikeasti hyvä, että siihen on valittu joku ulkopuolinen. Joku, jolla ei ole mitään ennakkokäsitystä kaupungista ja sen ihmisistä. Kun asuu samassa paikassa pitkään, sokeutuu ympärillään oleville asioille. En minäkään varmaan synnyinkunnastani kovin paljon ihmeteltävää enää löytäisi, mutta näin muutaman kuukauden Seinäjoella asumisen jälkeen uusia asioita löytää edelleen.

Vaikka kunnan tai kaupungin ensisijainen tehtävä olisikin palvella siellä jo valmiiksi asuvia, on yhä tärkeämpää saada houkuteltua uusia. Tai matkailijoita, jotka tuovat rahaa.

Ja siinähän se vitsi piileekin, kun tänne joku raahataan juuri silloin, kun mitään ei tapahdu. Kyllähän kaikki nyt Provinssin ja Tangomarkkinat tietävät ja silloin kaikki suuntaavat muutenkin Seinäjoelle. Mutta on sitä tekemistä talvellakin. Kun vain katsoo vähän omia kengänkärkiään pidemmälle ja opettelee arvostamaan sitä, mitä ympärillä on.

Kirjoittaja on Seinäjoen Sanomien päätoimittaja.

Riina Haapala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet