VierasblogiTässä blogissa kirjoittavat toimituksen vieraat.

Kolumni: Seinäjoki tarvitsee lisää taivastelua

Paljon puhetta kahvipöydissä herättänyt taivastelija perheineen laskeutui Seinäjoelle viime viikon maanantaina. Edessä kymmenen päivän urakka tuottaa sisältöä Seinäjoen kaupungin eri viestintäkanaviin herättäen mahdollisimman paljon kiinnostusta Seinäjokea kohti.

Reaktiot koko markkinointiprojektia kohtaan ovat vaihdelleet palkkion kauhistelusta isoihin kehuihin kaupungin rohkeudesta. Itsekin pidän projektia jo tässä vaiheessa onnistuneena. Mediahuomio on ollut euromääräiseen panostukseen nähden suurta. Maikkarin uutisiin pääseminen tai iltapäivälehden etusivulle nouseminen on jo itsessään todella arvokasta kaupungille. Kaikki tämä uutishuomio jo ennen varsinaisen työurakan alkamista.

Monet arvostelijat pitävät vähän hölmönä sitä miksi kaupunki maksaa kahdeksan tonnia jollekin siitä, että tulee ihmettelemään Seinäjokea. Jos näin asian haluaa esittää, niin kuulostaahan se vähän hölmöltä. Syy uudenlaiseen markkinointiprojektiin on kuitenkin hyvin yksinkertainen - maailma ja ihmisten käyttäytyminen muuttuu. Nykypäivänä ihmiset ja erityisesti nuoret viettävät paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Tämä joukko ei välttämättä lue lehtiä tai edes katso perinteistä televisiota. Nämäkin ihmiset pitää tavoittaa. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 noin puolet väestöstä seurasi sosiaalista mediaa vähintään päivittäin. Nuoremmissa ikäpolvissa sosiaalista median käyttö on vielä kymmeniä prosentteja suurempaa. Tässä ympäristössä ei erotuta artikkeleilla tai pelkillä kuvilla. Tarvitaan tarinoita, videoita ja iloista tekemisen meininkiä. Juuri sitä mitä kaupunki nyt tekee yhdessä taivastelijan kanssa.

Koko projektin onnistumista voidaan arvioida myöhemmin. Nyt on kuitenkin kokeiltu jotain rohkeaa ja tästä voimme oppia tulevaan. En siis suinkaan ole ehdottamassa, että palkkaamme seuraavaksi armeijan taivastelijoita, mutta me tarvitsemme koko ajan lisää sisältöä, tarinoita ja hehkutusta meidän kaupungistamme. Seinäjoen pitääkin olla niin mielenkiintoinen ja kiinnostava kaupunki, että tänne tullaan taivastelemaan ja hehkuttamaan Seinäjokea pyytämättäkin.

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet