Riina Haapala

Makuasioista voi aina kiistellä

Seinäjoen Sanomat aloittaa tällä viikolla Seinäjoen parhaan ravintolan etsinnän. Kilpailu järjestetään äänestyksenä: mielipiteensä saa sanoa jokainen.

Jos toimitus valitsisi Seinäjoen parhaat, edustaisi näkemys vain sitä, mikä on meidän mielestämme hyvää. Ja kaikilla meillä on oma näkemyksemme.

Kun olin lapsi, ravintolassa käyminen oli harvinaista herkkua. ”Mäkkärissä” käynti oli jo pieni juhlahetki ja todella hienoa oli, jos pääsi Rossoon syömään lehtipihvin ranskalaisilla.

Noista ysärin lopun ja 2000-luvun alun vuosista ravintoloissa syöminen on arkipäiväistynyt. Lounaalla käyminen eväiden syömisen sijaan on normaalia ja pikaruokaravintolasta on helppo napata syötävää mukaan vaikka kotimatkan varrella. Kahvilassa juotu kahvikaan ei ole enää luksusta vaan mukavaa ajanvietettä.

Kaupunkien keskustoista povataan tulevaisuudessa viihtymispaikkoja, joissa ihmiset oleskelevat ja viettävät aikaansa sekä käyvät syömässä ja juomassa kahviloissa ja ravintoloissa.

Seinäjoellakin ravintoloita on valtavasti. Kuvittelin käyneeni monessa, mutta ravintolakilpailua varten listaa kootessani ilahduin joutuessani myöntämään olleeni väärässä.

Ravintoloiden järjestykseen laittaminen on vaikeaa. Kilpailussamme on monta kategoriaa, jotta jokainen saa ansaitsemansa huomion. Mikään lista ei myöskään ole täydellinen, siksi jokaisessa sarjassa on mukana oma valinta, jossa voi äänestää suosikkiaan.

Minulla on omat suosikkini, mutta mitkä ovat sinun? Käy kertomassa se osoitteessa www.seinajoensanomat.fi/parasravintola.

Kirjoittaja on Seinäjoen Sanomien päätoimittaja.
Riina Haapala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet