VierasblogiTässä blogissa kirjoittavat toimituksen vieraat.

Kolumni: Punainen perhe

Kausi 2018–2019 päättyi osaltamme 14. huhtikuuta pronssiotteluun. Löimme espoolaisen Oilersin ja saimme kaulaamme pronssiset mitalit.

Valmistautuminen kauteen alkoi ennätysaikaisin. Viikko kauden 2017-2018 päättymisen jälkeen istuimme muutaman kokeneen pelaajan sekä valmennuksen kanssa Tommy Koposen kotona palaverissa, jonka Tommyn aloitti: ”Mitäs jos ensi kaudella yllätetään kaikki?”. Yllätyksellä tarkoitettiin pelitapaa, jolla lähtisimme kauteen. Juoksisimme kentällä enemmän kuin koskaan ja antaisimme vastustajalle painetta ympäri kenttää. Pelitapa olisi vaativa ja se vaatisi entistä isompaa työmäärää kesällä juoksupoluilla. Näin kävikin, sillä fysiikkavalmentaja Jiri Kirsilän harjoitusohjelman vaativuus oli sitä tasoa, että juhannuksen tienoilla oli jo mentävä lenkkarikaupoille. Vanhat kengät olivat kuluneet puhki.

Kova harjoittelu tuotti tulosta ja pystyimme pelaamaan valitsemallamme aktiivisella pelitavalla. Ottelut olivat varmasti yleisön kannalta viihdyttäviä ja maaleja syntyi runsaasti. Joulun tienoilla olleen suvantovaiheen jälkeen, saimme pelimme jälleen kulkemaan. ”Pleijareiden” alkaessa joukkueessa olikin sellainen tunnelma, joka meillä oli ollut menestyskausilla. Tällä kaudella emme kuitenkaan pystyneet ottamaan kirkkainta mitalia Seinäjoelle. Tämä oli luonnollisesti pettymys. Pystyimme kuitenkin luomaan jotain omaa ja ainutlaatuista, SPV:n näköistä salibandya.

Itselle mennyt kausi oli viimeinen pääsarjatasolla. Sain kunnian edustaa SPV:tä 10 kauden ajan. Niiden aikana huomasin SPV:n olevan jotain muuta kuin pelkkä urheiluseura. Se on iso punainen perhe ja iso osa Seinäjokea. Vuosien saatossa olen saanut niin pelaajista, valmennuksesta kuin yleisöstäkin elinikäisiä ystäviä.

Tätä kirjoittaessa minulle tulee vieläkin kylmiä väreitä siitä hetkestä, kun tiesin astuvani viimeistä kertaa Urheilutalon kaukaloon Oilers-ottelussa. Pelikellossa oli aikaa noin minuutti ja yleisö antoi seisaaltaan suosionosoituksia joukkueelle. Tämä kertoo siitä intohimosta millä Seinäjoella salibandyyn suhtaudutaan. Iso kiitos kaikille kannustuksesta pelivuosieni aikana!

Harri Karjala

Kirjoittaja on uransa tähän kauteen lopettanut SPV:n puolustaja.

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet