VierasblogiTässä blogissa kirjoittavat toimituksen vieraat.

Kolumni: Koko kesä huilittu

SPV viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuotta. Seuralle kevät toi jo ennennäkemätöntä mitalisadetta, kun edustusjoukkueen pronssin lisäksi A-pojat olivat hopealla, B-pojat voittivat kultaa ja yhdistelmäjoukkue SPV/Nurmon Jymy saavutti C-pojissa pronssia. Vaikka eteläpohjalaisessa palloilussa on ehkä totuttukin hyvään juniorimenestykseen kautta koko lajikirjon, salibandyssa mitalit ovat olleet piukassa ja SPV:lle B-poikien mitali olikin ikäluokassaan ensimmäinen kautta aikain ja A- ja C-pojissakin vasta toinen. Näiden lisäksi naiset taistelivat viimeiseen karsintavaiheeseen asti noususta ylemmälle sarjaportaalle. Kun vielä nuoremmissa junioreissakin toiminta oli määrätietoisen kehitysjohteista, alkavallakin kaudella seuran joukkueilla on erinomaiset mahdollisuudet pelata jälleen SM-sarjoissa ja jopa mitaleista, ainakin A-pojissa.

Uuden salibandykauden lähestyessä moni on kysynyt, mitenkäs kesä on mennyt. Olen vastannut pilke silmäkulmassa, että koko kesä on huilittu. Tosiasiassa harjoituksissa on hikoiltu välillä ihan niitä maksimirajojakin hakien ja rehellinen vastaus kuuluukin, että kesä on mennyt hyvin.

Edustusjoukkueen päävalmentajana täytyy olla enemmän kuin kiitollinen, että juniorijoukkueissa tehdään nyt niin hyvää työtä. Ei ole sattumaa, että edarin rinki on tälle kesää ollut historian laajin. Ja vieläkin olisi ollut monta nuorukaista, jotka takavuosina olisivat heittämällä olleet jo edarin ringissä. Naapuriseura Nurmon Jymyn kanssa tehtävä farmiyhteistyö onneksi tarjoaa heti seuraavalle sarjatasolle todella laadukkaan joukkueen, jossa myös nuoret saavat vastuuta kovemmista aikuisten peleistä. Kaikille tiedoksi noin muutenkin: Jymyllä on todella hyvä joukkue divariin tällä kaudella.

Edarin kausi alkaa syyskuussa. Sitä ennen pelataan tietysti harjoituspelejä, joista ensimmäiset ovatkin jo takana. Niidenkin perusteella voin varmuudella luvata, että jos viime kaudellakin kannatti olla katsomossa, sama ralli jatkuu tälläkin kaudella. Tälläkään kaudella ei pelätä eikä peruutella.

Tommy Koponen

Kirjoittaja on SPV:n urheilutoimenjohtaja ja edustusjoukkueen päävalmentaja.

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet