VierasblogiTässä blogissa kirjoittavat toimituksen vieraat.

Kolumni: Uskoako vai ei?

Pienenä poikana kävin mummoni kanssa usein kirkossa. Saarnatuolin edessä luki teksti: Usko tulee kuulemisesta. Jotenkin tämä asia ei silloin auennut, kun naapurin sedän nimikin oli Usko ja kovasti ihmettelin, miten se nyt siitä voi tulla.

Urheilussa uskominen omaan tekemiseen antaa voimia treenaamiseen. Joukkuelajeissa ei aina tarvitse olla se paras päivä, kun vain pystyy hoitamaan oman osuutensa mahdollisimman hyvin.

Parhaita hetkiä urheilun harrastamisesta näkee, kun ollaan ensimmäisiä kertoja jossain harjoituksessa ja saadaan uusia kokemuksia oppimisesta ja yhdessä tekemisestä. Ohjaajille nämä ovat parhaita hetkiä ja herää kenties uskomus, että voisin alkaa valmentajaksi.

Mitä pidemmälle homma etenee, sitä enemmän paineita joka suunnalta. Ilmeisesti herää kysymys, että uskooko omaan tekemiseen vai ei?

Sanonta, että suomalainen ei usko ennen kuin näkee, pitää urheilussakin paikkansa. Sekin on totta, että urheilu on parasta paikan päällä. Tämän jo todistaa 2 000 fania, jotka ovat kannustamassa Suomen miesten lentopallojoukkuetta EM-kisoissa.

Usko oman joukkueen menestymiseen on vahvaa. Aina ei kuitenkaan saada parasta irti ja kun se toinenkin joukkue treenaa. Nyt vain kaikki kannustamaan oman kylän joukkueet hyviin suorituksiin, niin saadaan yksi ylimääräinen pelaaja kentälle.

Uskomus – mitä lehdessä lukee on yleensä totta, uskoako vai ei!

Nimittäin kesällä näin lehdessä pienen jutun, jossa uskottiin Jymyn naisten ottavan tänä kautena lentopallossa mitalin. Tähän minäkin uskon.

Vierasblogi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet