Riina Haapala

Lakeudenpuiston uusi suunta

Tiistaina julkistettiin Lakeudenpuiston uusi suunnitelma. Pari vuotta sitten Seinäjoen kaupunki sai idean, että Lakeudenpuistoon tehtäisiin kongressikeskus. Tämä herätti odotetusti vastareaktion. Keskustassa haluttiin säilyttää jotain vihreää.

Sittemmin kongressikeskus on siirtynyt osaksi asemanseudun suunnittelua ja Seinäjoen kaavoitusjohtaja Martti Norjaa mukaillen ”sinne se paremmin sopiikin”.

Nyt on kuitenkin julkistettu Lakeudenpuiston uusi suunnitelma, joka on kaupunkilaisten arvioitavana. Kaavassa alue on yleisten rakennusten korttelialue, mutta kyllä se kovasti puistolta näyttää. Sellaisena se myös kaupunkilaisten toiveissa pysyy.

Uuden suunnitelman mukaan Lakeudenpuisto olisi jatkossa entistä puistomaisempi ja kuten nyt on muodikasta, olohuonemaisempi. Sittenhän meillä on jo kaksi olohuonetta, kun on Keskustorikin. Ja on se Keskuspuistokin ainakin kesäisin tiettyjen porukoiden olohuone.

On hyvä, että Lakeudenpuiston käyttötarkoitusta mietitään ja että kaupunkilaiset pääsevät siihen vaikuttamaan. Ottaen huomioon, kuinka hyvällä paikalla Lakeudenpuisto on, siellä on harvemmin näkynyt mitään toimintaa. Aina välillä opiskelijoita ja kerran kaksi vuodessa jonkinlainen ruokafestivaali.

Uuden suunnitelman mukaan Torikatu katkaistaisiin liikenteeltä. Suunnitelmassa Torikadulle on merkattu, muotitermein tietenkin, shared space. Uskallan ennustaa, että tästä nousee suurin älähdys. Koska kyllähän autolla pitää päästä joka raosta ja mieluiten ihan oven eteen. Ihan joka paikassa.

Aika näyttää, millaiseksi Lakeudenpuisto muotoutuu, mutta on hyvä, että aluetta suunnitellaan ja kehitetään. On sääli, että kaupungin keskellä on iso viheralue, jonka kaikki haluavat säästää, mutta jota ei kuitenkaan käytetä.

Riina Haapala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet