Kari Hokkanen

Pieni punavihreä oppositiomme

Seinäjoen valtuustossa oli kaksi äänestystä talousarvioesityksestä. Kumpikin päättyi luvuin 47–4. Toisella puolella olivat kolme vihreää ja vasemmistoliiton ainoa, toisella kaikki muut.

Aiheena oli, perustettaisiinko kaksi vai neljä uutta koulupsykologin virkaa. Kun kaupunginhallituksen yksimielinen esitys oli kaksi, se voitti.

Jos hallitus olisi esittänyt neljää, se olisi tietenkin hyväksytty. Silloin olisi tiedetty, että juuri noiden kahden viran kiireellisyys on valmistelussa harkittu. Tarpeitahan on vaikka kuinka paljon.

Vaikka psykologien tarpeellisuutta ei kukaan epäile, oli ymmärrettävää, ettei budjettikirjaa viime hetkellä haluttu avata.

Yksimielistä esitystä oli tekemässä myös kaupunginhallituksen vihreä jäsen, mutta eipä ollut siellä saanut suutaan auki. Jos olisi, olisi muutosesityskin ollut paljon uskottavampi.

Nyt äänestyttäminen jäi pelkäksi julkisuustempuksi. Pontevimmin puhuivat puolueensa piirin johtoon valittu Antti Knuuttila ja kaupunginhallituksen jäsen Henna Rantasaari, taannoin kannabis-ehdotuksellaan kohahduttanut.

Onneksi muut eivät lähteneet huutokauppaan. Se olisi ollut jo nyt ”optimistisesti” laaditulle budjetille tuhoisaa.

Valtakunnallinen hallitus–oppositiojako on usein heijastunut suoraviivaisesti Seinäjoellakin puolueiden suhteisiin. Nyt ei ainakaan vielä ole ollut sellaista nähtävissä, mikä on hyvä. Kun eduskunnan oppositio kutsuu Rinteen hallitusta punavihreäksi, näkyy Seinäjoella erottuvan pienois-punavihreä oppositio, jossa kaksi maan hallituksessa edustettua ryhmää operoi yhdessä. Vaalien jälkeen ne olivat teknillisessä vaaliliitossa, nyt näkyy löytyvän yhteistä sisältöäkin.

Ilkassa jaettiin potkuja. Murheellista, mutta odotettua. Yksi lehti tarvitsee vähemmän tekijöitä kuin kaksi.

Se oli reilua, että irtisanomiset eivät kohdistu vain suoritusportaaseen, kuten usein tapahtuu. Molemmat päätoimittajat, joiden ilmeisesti arvioitiin epäonnistuneen, saivat lähteä, jopa saman tien.

Perjantaina kerrotaan lehden nimi. Toivotaan, ettei tunnetuinta eteläpohjalaista brändiä sentään hävitetä.

Kari Hokkanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet