Kari Hokkanen

Onko ammattikorkeakoulu kaupan?

Viime viikon kuohuttaviin puheenaiheisiin kuului ammattikorkeakoulumme osakkeiden mahdollinen myyminen Tampereen yliopistosäätiölle.

Kuten tavallista, mutkia vedeltiin taas suoriksi.

Ilkka-Pohjalaisen otsikot olivat raflaavia, kuten ”Seamk saa uuden omistajan” ja ”Opettajat pelkäävät työpaikkojensa puolesta”. Pääkirjoituksen (5.2.) otsikkona oli ”Seamkin aikeet ovat valitettavia pohjalaisen yhteistyön kannalta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan haastattelu oli otsikoitu: ”Ojaniemi ei myisi Seamkia”. Tekstissä kerrottiin, ettei hän ainakaan tämänhetkisillä tiedoilla ole valmis myymään Seamkin osake-enemmistöä.

Eipä kukaan muukaan. Eikä Tampere ostamaan.

Virkamiestyöryhmässä on vasta hahmoteltu toiminnallisen yhteistyön syventämisellä saatavia etuja, varsinkin Seinäjoella tapahtuvassa opetuksessa ja tutkimuksessa, sekä niiden kytkentöjä mahdollisiin omistusjärjestelyihin.

Rahastakaan ei ole puhuttu vielä mitään. SeAMK Oy:n tasearvo on yli 28 miljoonaa euroa.

SeAMK Oy:n hallitus määritteli toissapäivänä oman kantansa ammattikorkeakoulumme ja Tampereen uuden yliopiston yhteistyöhön ja omistusjärjestelyihin. Se esittää omistajayhteisöilleen, että neuvotteluja jatketaan tavoitteena yliopistosäätiön vähemmistöosakkuus.

Käykö se Tampereelle ja mitä sillä saisi, selviää aikanaan. Päätökset tehdään, kun tarjolla on allekirjoitusta vaille valmiita sopimuksia.

Seinäjoelle haetaan kahta tärkeää johtajaa, kaupunginjohtajaa ja Seamkin rehtoria. Sairaanhoitopiirikin tarvitsee kohtapuoleen uuden johtajan.

Paula Risikolta riittäisi pätevyyttä ja sopivuutta jokaiseen, mutta pysyminen politiikassakin kiehtoo. Ymmärrettävää. Hän käväisi jo lähellä huippua ja on yhä toiseksi tärkein eteläpohjalainen poliitikko, Antti Kurvisen jälkeen.

Orpollekin haetaan täyttä päätä seuraajaa.

Käteinen raha on käynyt harvinaiseksi. Näinä viikkoina sitä tarvitaan. Varatkaapa sopivia seteleitä, kun yhteisvastuukerääjät ilmaantuvat ovillenne.

Minäkin, kunhan pirullinen noidannuoli on hellittänyt.

Kari Hokkanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet