Puheenaihe

Olli Rehn nousemassa 22 000 e/kk -supervirkaan

Olli Rehn.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Suomen Pankin uudeksi pääjohtajaksi on nousemassa pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Olli Rehn.

Suomen Pankin pankkivaltuusto tiedotti perjantaina, että se esittää Rehniä yksimielisesti uudeksi johtokunnan puheenjohtajaksi.

Esitys menee seuraavaksi maan hallituksen käsittelyyn, ja lopullisen päätöksen tekee presidentti.

Suomen Pankin johtokunnan puheenjohtaja virkaa haki Rehnin ohella 9 ihmistä. Rehnin vahvuutena pidetään pitkää politiikan kokemusta. Hänellä ei ole koulutustaustaa taloustieteessä, mutta vankka kokemus EU:n talouskomissaarina eurokriisin ajalta. Rehnillä on tohtorin tutkinto Oxfordin yliopistosta.

Suomen Pankin nykyinen pääjohtaja Erkki Liikanen jää eläkkeelle kesällä. Hän on ollut mediatietojen mukaan ehdolla Euroopan keskuspankin EKP:n johtoon.

Pääjohtajan toimikausi on seitsemän vuotta. Pääjohtajan palkka on 22 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Liikaselle sitten EKP

Liikaselle sitten EKP johtajan eläkevirka.

Saadaan todella EU

Saadaan todella EU myönteinen johtaja Suomen pankkiin . Siksi hänet varmaan valitaankin .

Soili Nurminen

Rehnillä ei ole lainkaan

Rehnillä ei ole lainkaan taloustieteiden koulutusta. Eikö hakijoiden joukossa ole yhtään ammattitaitoista hakijaa? Nyt vaan on valittava poliittisin perustein joku hyväveli.

Keskuspankin filiaalinkin

Keskuspankin filiaalinkin jotaminen on enemmän makrotaloutta kuin ekonomien pyörittämää mikrotaloutta. Siinä tarvitaan tietämystä muustakin kuin suppeasti taloustieteestä. Rehnillä on tohtorin tutkino Oxfordista jossa hänellä, ainakin Wikipedian mukaan, oli nimen omaan poliittinen taloustiede. Väitöskirjan otsikko oli "Corporatism and Industrial Competitiveness in Small European States". Ei siis kuulosta pahalta kouluttautumiselta keskuspankin johtotason ihmisille. Pätevä Rehn siis on. Oma kysymyksensä on, onko hän sopiva. Onko hänen ajamansa politiikka sellaista jota Suomessa ja sen keskuspankissa, siltä osin kun sillä EKP:n sivukonttorina on omaa päätösvaltaa, pitäisi harjoittaa. Se taas on kovastikin poliittinen kysymys. Oma vastaukseni on, että hän ei pätevyydestään huolimatta ole sopiva vaan suorastaan saattaa olla vaarallinenkin, sitä vaarallisempi mitä pätevämpi.

"...tohtorin tutkino

"...tohtorin tutkino Oxfordista...". Tuo on epäilemättä totta, Rehnin englanninkielentaidon perusteella tuota on kuitenkin vaikea uskoa: https://www.youtube.com/watch?v=S_IcUgma_4A .

O.Rehnin tapa puhua

O.Rehnin tapa puhua englanniksi tuntuu tietenkin tylsältä sitä äidinkielenään puhuvasta. Yleensäkin äidinkieleltään suomalaisten aksentti monia vieraita kieliä puhuessaan tuntuu sen äidinkielisistä puhujista tylsältä ja puhujaa pidetään helposti väsyneenä ja tylsistyneenä eikä järin kiinnostuneena esittelemästään asiasta. Kyse ei kuitenkaan ole kuin temperamenttieroista ja oman äidinkielen ominaisuuksista. Muuten Rehn tuntuu osaavan englantia ihan hyvin. N.Farage sensijaan alustuksessaan saattaa jonkun suomalaiseen temperamenttiin tottuneesta elehtiä liikaakin ja tehdä itsestään melkein pellen. Ei kaikkien tarvitse olla kuin "kramohvoonin" neulalla pistettyjä. Luulenpa kuitenkin Faragen tunteman tylsistymisen ja pitkästymisen kumpuavan siitä, että hän ei ole Rehnin kanssa samaa mieltä. Sisältö onkin sitten eri asia. Rehnin puheen sisällöstä voi toki olla samaa mieltä kuin Farage. Hän siinä maalailee juurikin lisää byrokratiaa ja keskusjohtoisuutta jota meidän sietäisi varoa. Tarvitsemme lisää demokratiaa myös talouteen mutta en luota, että Farage tai hänen hengenheimolaisensa sitä olisivat tuomassa.

Nesteen johtaja tienaa

Nesteen johtaja tienaa päivässä enemmän kuin 22th€ ;)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat