Puheenaihe

Viekö Hjallis kokoomukselta ääniä? – Tutkija IL:ssä: "Se näkyy jossain määrin"

Harry "Hjallis" Harkimo.

Arkisto/Teemu Vestovuo

SDP:n suosio jatkaa kasvuaan. Iltalehden ja Uuden Suomen puoluekannatuskyselyn mukaan SDP saa nyt 21,8 prosentin kannatuksen, kun kokoomus tulee perässä 19,5 prosentin kannatuksella.

Iltalehden haastattelema politiikan tutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvelee, että lukuihin vaikuttaa Harry "Hjallis" Harkimon ja Elina Lepomäen ulostulojen aiheuttama epäsuotuisa julkisuus.

– On hyvin ymmärrettävää, että kun puolue on selvästi esillä negatiivissävytteisessä valossa ja ihmisiltä kysytään äänestyshalukkuutta, se näkyy jossain määrin tapahtumahetken ympäristössä. Mielenkiintoisempaa on arvioida seuraavissa gallupeissa, jääkö trendi pysyväksi, Karimäki pohtii Iltalehdessä.

Kolmantena oleva keskusta kouristelee yhä muuttumattomissa ja selvästi alhaisemmissa luvuissa: jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, keskustaa äänestäisi 15,9 prosenttia vastanneista.-

Tutkimuksen toteutti Tietoykkönen Oy 19.4.–2.5 ja puoluekantansa kyselyssä ilmaisi 1138 henkilöä. Muutokset mahtuvat virhemarginaaliin, joka on suurimman puolueen kohdalla 2,4 prosenttiyksikköä.

Lue koko kyselyn tulos täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

En luota tuohon tyyppiin

En luota tuohon tyyppiin alkuunkaan! Lähti ihan Italiaan hakemaan oppia. Jos joku rupeaa tuomaan italialaista politikkaa Suomeen, luokittelen häntä isänmaan viholliseksi!

Demarit vie kokoomukselta

Demarit vie kokoomukselta runsaasti ääniä ei Hjallis.Itse äänestän vasemmistoliittoa vaikka kapitalisti olen, mutta kuin nykyinen hallitus vei ikuisesti veronmaksukyvyn minulta uusien kilpailulakejen takia niin olen vähän huolestunut hyvinvointivaltiosta.Lähes kaikki pienyritykset ovat taxfree tästä vuodesta alkaen huonon kannattavuuden ja erittäin suuren veronkiertoriskin takia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat