Puheenaihe

Suomi sai toisen naispiispansa – Kaisamari Hintikasta Espoon hiippakunnan uusi piispa

Kaisamari Hintikka

Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja 

Pastori Kaisamari Hintikka nousee Espoon uudeksi piispaksi.

Alustavan ääntenlaskennan mukaan Hintikka sai 57,8 prosenttia annetuista äänistä Espoon piispanvaalin toisella kierroksella ja tuli valituksi Espoon hiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Hintikka voitti vaalissa jumalanpalveluselämän kouluttajan, pastori Juhani Holman.

Hintikka sai 463 ääntä ja Juhani Holma 324 ääntä. Vaalin äänestysprosentti oli 84,3.

Hintikka vihittiin papiksi vuonna 2009. Hän on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiainosaston työalasihteerinä. Hän on koulutukseltaan teologian tohtori.

Hintikka on toinen nainen, joka on valittu piispan virkaan Suomessa. Ensimmäinen oli vastikään eläkkeelle jäänyt Helsingin piispa Irja Askola.

Espoon piispanvaalissa äänioikeus oli 950 äänestäjällä, jotka koostuivat hiippakunnan papeista ja lehtorista sekä maallikkovalitsijoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Ihan kiva. Jo alunperin oli

Ihan kiva. Jo alunperin oli selvää, että Espoon hiippakunta saa vapaamielisemmän piispan kuin Luoma, sen verran vanhoillinen miekkonen hän on. Kirkossa ei vaan tämän myötä mikään muutu.

Minusta näissä

Minusta näissä hiippailijakunnissa ja yleisradioissa sun muissa ei ole mitään kivaa... veronmaksajien rahoja viedään väkisin ja tuotetaan pelkästään propagandaa siitä, miksi ryöstetyn tulisi olla tyytyväinen tultuaan ryöstetyksi.

"Hiippailijakunnasta" sentään

"Hiippailijakunnasta" sentään pääsee eroon eroamalla kirkosta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat