Puheenaihe

Romanialaismiehelle 5,5 vuotta vankeutta ihmiskaupasta ja parituksesta – prostituoidun tili 600 asiakkaasta vain kymppitonni

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut romanialaisen Bogdan-Vasile Ciubotarun 5,5 vuoden vankeuteen niin sanotussa ihmiskauppajutussa. Mies toi Suomeen kuusi moldovalaista naista, jotka toimivat täällä prostituoituina.

Ciubotaru tuomittiin viidestä ihmiskaupasta ja yhdestä parituksesta. Enimmäisrangaistus syyksiluetuista teoista olisi ollut yhdeksän vuotta vankeutta.

Naiset olivat ottaneet vastaan asiakkaita pääkaupunkiseudulla ja eri puolilla Suomea. Ciubotaru oli järjestänyt heille asunnot ja kuljettanut naisia kaupunkien ja asuntojen välillä.

Riitaiseksi oikeudessa jäi, oliko Ciubotaru erehdyttänyt asianomistajia työstä saatavan korvauksen ja kulujen suuruudesta, ja siten saanut asianomistajat määräysvaltaansa.

Esimerkiksi yksi naisista hankki noin viiden kuukauden aikana 79 600 euroa, joista hänen piti tilittää Ciubotarulle 69 600 euroa, ja itselleen hän sai vain 10 000 euroa. Oikeuden mukaan hänellä oli ollut noin 600 asiakaskäyntiä.

Ainakin osa naisista tiesi tulevansa Suomen prostituoiduiksi. Houkuttimena prostituutioon oli, että tarjotut vähäisetkin tulot ylittivät reilusti monen toimeentulon kotimaassa.

Käräjäoikeus velvoitti Ciubotarun korvaamaan naisille heidän menettämiään tuloja yhteensä yli 210 000 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli noin 50 000 euroa asianajajien ja oikeudenkäyntiavustajien palkkioita.

Naiset hakivat oikeudessa myös kärsimyskorvauksia, mutta vaatimukset hylättiin, koska prostituutiota katsottiin harjoitetun vapaaehtoisesti.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Palkka tuli kuitenkin

Palkka tuli kuitenkin puhtaana käteen. Viidessä kuukaudessa 10 000€ ja ilmainen asunto. Onhan se paljon paremmin kuin monella duunarilla.

Paljonko veroprosentti ?

Paljonko veroprosentti ? Suomessa progressiivinen verotus .Isoista tuloista suurempi veroprosentti jotta hyvinvointiyhteiskunta pystyy tuottamaan neuvolapalvelut, lakisääteiset terveyspalvelut, ilmaisen peruskoulutuksen , kirjastopalvelut, kouluterveydenhuollon , vanhuspalvelut, vammaispalvelut ...

Kai naiset palavaat Moldovaan

Kai naiset palavaat Moldovaan eikä jää Kelan asiakkaiksi.

Melko monta miestä ostanut

Melko monta miestä ostanut prostituutiopalveluita. Kysyntä ollut kova. Suomessa on halukkaita näille palveluille. Toivottavasti hoitavat tautinsa yksityisellä puolella .

Moniko näistä naisista kerjää

Moniko näistä naisista kerjää kadulla?

10000/600 = 16.6€/asiakas. Jo

10000/600 = 16.6€/asiakas. Jo yksi asiakas pävässä on jo enemmän kuin mitä työtön saa orjatöistä päivässä. Kaksi asiakasta päivässä ja se on jo yli 3 kertaa enemmän kuin työttömän 9€/päivä kulukorvaus 6-8h työstä.

Ilmeisesti kun luet helsingin

Ilmeisesti kun luet helsingin uutisia,asut täälläpäin. Eli lopeta se ruikutus ja mene töihin! Kyllä täällä tekevälle töitä löytyy. Tietty jos ei omista selkärankaa,matelee miten sattuu siellä,niin eipä semmoista kukaan työnsntaja halua.

Vaihtaisitko

Vaihtaisitko

Luin Iltalehteä ja ilta-

Luin Iltalehteä ja ilta- sanomia jota en normaalisti tee. Oli juttuja avoimista suhteista joissa ihmisellä monta seksikumppania samaan aikaan ja aviopari joka myy seksipalveluita "aistien talo ." Lapset asuvat seksihaluisten seksipalveluja myyvien vanhempien kotona . Mistään en ole jäänyt paitsi kun en tällaisesta maailmasta ole tietoinen. Maailma on sairas .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat