Puheenaihe

Haagan puukotuksessa uusi käänne – myös lastensuojelun toiminta tutkitaan

Poliisin etsimä Hayder Abduljabbar Al-Hmedav.

Poliisi

Poliisi etsii edelleen Haagassa 3. maaliskuuta tapahtuneista puukotuksista epäiltyä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavia. Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikolla miehen poissaolevana todennäköisin syin murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä epäiltynä. Nimike tapon yritys on sen jälkeen koventunut murhan yritykseksi.

– Al-Hmedavia epäillään tällä hetkellä siis kahdesta murhan yrityksestä ja useasta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Epäillään, että mies oli suunnitellut tappavansa kaksi tapahtumapaikalla ollutta henkilöä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen.

Pääepäillyn veli on edelleen vangittu epäiltynä osallisuudesta rikoksiin. Poliisilla on ollut kiinniotettuna kolmas henkilö epäiltynä rikoksentekijän suojelemisesta. Henkilö vapautettiin kuulustelun jälkeen, mutta häntä on edelleen syytä epäillä kyseisestä rikoksesta.

Al-Hmedavista on tehty eurooppalainen pidätysmääräys. On mahdollista, että epäilty on poistunut Suomesta.

Poliisi käynnistää myös esiselvityksen valvotun tapaamisen olosuhteista puukotukseen liittyen.

– Esiselvityksen perusteella ratkaistaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta. Tässä vaiheessa on liian aikaista ottaa siihen kantaa, Hätönen tarkentaa.

Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi on vuonna 1985 syntynyt, 168 senttiä pitkä mies. Tuoreista näköhavainnoista tulee ilmoittaa yleiseen hätänumeroon 112. Muut havainnot tai tiedot voit välittää poliisille puhelimitse 0295 417 935 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Syytä olisi selvittää myös

Syytä olisi selvittää myös poliisin toiminta tapauksessa. Julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella on syytä epäillä, ettei se ollut kaikilta osin riittävän nopeaa ja tehokasta.

Rikolliselle annettiin

Rikolliselle annettiin vuorokauden etumatka, koska ainakaan Helsingissä vihervasemmiston määräysten mukaan poliisi ei saa julkaista etsittävän kuvaa tai kertoa ihonväriä, mikäli se poikkeaa valkoisesta. Se on pysyvä sääntö.

Vihervasemmistolaisen hengen

Vihervasemmistolaisen hengen mukaisesti annettu kaverin rauhassa kotiutua. Nyt varmaan on jonkun demarin tai muun kotona turvassa pahalta poliisilta.

Talouden ekonomia

Toivottavasti on poistunut

Toivottavasti on poistunut maasta. Ei tule ikävä.

Vihreät varmaankin yrittävät

Vihreät varmaankin yrittävät selvittää, voiko henkilö saada koskemattomuussuojan vaaleissakäymisen ajaksi, koska yksikin ääni heille on tärkeä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat