Puheenaihe

Firma yritti laskuttaa vanhukselta 2 600 euroa kahden tunnin viemärihuollosta – lähihoitaja puuttui peliin ja summa kutistui 200 euroon

Järvenpääläisvanhuksen talon viemäreiden huolto oli tulla kalliiksi. Arkistokuva.

Satu Jalo

Kotihoidossa työskentelevä lähihoitaja Helena Jaakkola on huolissaan siitä, kuinka yksin kotona asuvia ja varsinkin muistisairaita vanhuksia huijataan kotimyyntiremonteilla.

Keski-Uusimaa-lehti kertoo, kuinka järvenpääläinen Jaakkola puuttui tilanteeseen, kun muistisairas asiakas näytti hänelle hädissään viemäreiden puhdistamisesta syntynyttä yli 2 600 euron laskua.

Jaakkola soitti laskun lähettäneeseen firmaan.

– En tiennyt, mitä talossa oli tehty, koska laskuun ei sitä oltu merkitty, eikä myöskään eritelty työn tai tarvikkeiden osuutta.

Yrityksessä yritettiin ensin perustella yli 2 600 euron laskua parin tunnin työstä erikoisauton käynnillä.

Jaakkola tiesi kertoa, ettei mitään erikoisautoa kohteessa ole käynyt.

– Heti puhelimessa pahoiteltiin, että laskun summa oli väärin ja he lupasivat lähettää uuden, 600 euron, laskun. Sanoin, että keskustelen asiasta vielä asiakkaan ja hänen omaisensa kanssa, Jaakkola kertoo K-U:lle.

Lopulta hän lähetti yritykseen sähköpostin, että asiakas suostuu maksamaan 200 euroa yrityksen palveluista.

Viemäreiden puhdistamisesta vastanneen Pohjolan LVIturvan toimitusjohtaja Juhana Kilpeläinen hyväksyi asiakkaan 200 euron esityksen.

Kilpeläinen myöntää virheen.

– Tässä tapauksessa olin valmis sopimaan asiakkaalle sopivan hinnan, koska olimme toimineet omien ohjeidemme vastaisesti. Eli maksoimme niin sanotut oppirahat, Kilpeläinen sanoo K-U:lle.

Hän sanoo yrityksensä myyjien noudattavan eettisiä ohjeita, jotka muun muassa kieltävät kaupanteon muistisairaan ihmisen kanssa.

Hän sanoo, että Järvenpään tapauksessa kyseessä on harmillinen yksittäistapaus, eikä laskuista reklamoida usein.

2 600 euron laskua asiakkaan mukaan kahdessa tunnissa tehdystä työstä Kilpeläinen perustelee näin.

– Meidän järjestelmän mukaan kohteen arvioitu asennusaika on puoli päivää ja tuntiraportoinnin mukaan siellä on oltu 3,5 tuntia. Lisäksi siihen kuuluvat ajot ja kohteeseen liittyvät mahdolliset tukku- tai varastokäynnit.

Kilpeläisen Keski-Uusimaalle esittämässä laskussa työn osuus on 2 096 euroa ja tarvikkeiden 524 euroa.

Kilpeläisen mukaan normaali viemärihuollon hinta on 1 500–3 000 euroa riippuen toimitussisällöstä. Aikaa siihen menee 1–2 päivää.

– Huollossa viemärit puhdistetaan huuhtelemalla ja niistä voidaan vaihtaa esimerkiksi hajulukot, hän kuvaa yrityksensä tekemiä viemärihuoltoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

"Hän sanoo, että Järvenpään

"Hän sanoo, että Järvenpään tapauksessa kyseessä on harmillinen yksittäistapaus" paskapuhetta, kun jäivät kiinni housut kintuissa. Puhelinmyynti ja ovelta ovelta-myynti pitäis kieltää lailla.

Puhelinmyyntin aina pakko

Puhelinmyyntin aina pakko lähetää tehty tarjous myös paperisena jonka allekirjoitetuna vasta sopimus on sitova. Ja ovele myynti ilman muuta kieltoon ja tarjouksia saa käydä tekemässä mutta myyjän tulee rekisteröityä myyntilistale ja jos tule valituksia useampia poistetaan listalta heti. Tarjous aina paperile kirjoitettuna jonka asiakas voi sitten myöhemin postittaa jos katsoo kaupan hyväksi. Mutta myyjä ei saa sitä heti vaatia eikä edes huoliakaan. Tarjoukseen tule myös myyjän kuva ja lupan umero, nämä voidaan jo toimistolla tulosta valmiiksi kaikkii papereihin. Tarjouksesta tule ilmeta tarkaleen mitä mikin maksa milloin tuote tulee tai mitä tehdään ja firman tiedot jotka sen teke myös tieto verorekisterimerkinöistä ja työnantaja vakutusten hoidosta. Esim. katto uusitaan 102 m2 työ alkaa 5 päivän kulutua sopimuksen saapumista firmaan alekirjoitetuna ja kestää 4 päivää , kaikki roskat siivotaan pois mitään ei jää asiaakkaale itse siivotavaksi.

"Lisäksi siihen kuuluvat ajot

"Lisäksi siihen kuuluvat ajot ja kohteeseen liittyvät mahdolliset tukku- tai varastokäynnit". Vinkatkaapa siis yrityksistä, miltä vain aloilta (vaikka sähköasennus), jotka pitävät aina yleisimmät varaosat ja tarvikkeet mukana eivätkä lähde 500 euron tuntipalkalla K-rautaan ajelemaan, esim. sähkömies ostamaan sokeripalaa! Tulee sokeripalalle hintaa. Vinkatkaa myös yrityksistä, jotka härskisti laskuttavat tästä.

Ai rosvo firma Pohjolan

Ai rosvo firma Pohjolan LVIturva joutui maksamaan "oppirahat", mitä helvettiä....! -Tuollainen firma pitää kiertää kaukaa, laittaa boikottiin...!

Hyvä että kusettafirmojen

Hyvä että kusettafirmojen nimi tulee esiin.

Kuinkahan monelle ennen tuota

Kuinkahan monelle ennen tuota on mennyt nuo huijauslaskut läpi?

Viranomaisten pitäisi tutkia

Viranomaisten pitäisi tutkia tuo firma läpikotaisin.

Kyllä juuri näin. Törkeää

Kyllä juuri näin. Törkeää rosvousta vanhukselta.

Aina on syytä olla varuillaan

Aina on syytä olla varuillaan, jos yrityksen nimi on vaikkapa "SUOMEN Röörirassaus", ja sitten siihen jotakin toimialaan liittyvää lisätekstiä. Ilman muuta tällä nimikikkailulla yritetään vaikuttaa luotettavalta ja vakiintuneelta toimijalta. Vielä kun lisää luotettavaksi tuntuvan "Suomen", tai ehkäpä laajenettuna "Pohjoismaiden", perään sanana TURVA, niin mielikuva on luotu. Mielikuva luotettavasta ja vakiintuneesta toimijasta. Vaikka postilaatikkofirma olisi perustettu tänään Virossa. Mutta, mutta kun siinä on se Suomen... Varsinkin vanhemmat ihmiset menevät tällaiseen halpaan.

Tarkkana näiden kanssa pitää

Tarkkana näiden kanssa pitää olla, yrittää ainakin. Oma äitini muistisairas ja ennenkuin hänen todellinen tila paljastui, hänelle oli myyty kaikenmaailman lehtiä puhelimitse ja jotain hemmetin vitamiineja ja hivenaineita (joita ei pitäisi saada edes myydä tuolla tavalla, koska osa niistä ei välttämättä sovi olemassa olevan lääkityksen kanssa), ilmeisesti vastaili vaan "kyllä" joka kysymykseen. "Hauskinta" koko jutussa on se, että äitillä ei edes ole noita tuotteita, koska on ihmetellyt mitä nämäkin ovat ja on vaan heitellyt roskiin ne. Laskut maksamatta ja sitä rataa. Onneksi asioille on nyt saatu stoppi pikkuhiljaa.

Täläiset huoltofirmat jotka

Täläiset huoltofirmat jotka tule tekemään tilauta huoltoa eikä mukana ole tarvitava tavaraa tulee ilman muuta lisän hakeminen mennä firman piikin sekä matkan että työ ajan puiteissa ja jos työmaalla on useampi mies töissä odotavat eivät juoksuta tunteja odotus aikana. Kyllä ammatti miehen tulee tietää mitä tarvitaan mukana. Jos ei ole kokemusta mitä tarvitaan tule otaa riitävästi . Autosahan on hyvä aina olla vähän kaikea jota ei turhaan tarvi lähteä kesken työn hakemaan lisää. Todelinen ammatilainen ei edes kehtaa myöntää että ei ole varautunu kaikkeen eikä tarvikaan myöntää kun pitä kaikkea mukana aina riitävästi..

Juristini yrittää saada minua

Juristini yrittää saada minua maksamaan 1400.00 € 10 minuutin monistamisesta. Laskussaan on itse eritellyt näin. Kiva olla vanha ja yksin taistella näitä häikäilemättömiä vastaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat